Το όνομα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Παπαλού θα φέρει στο εξής το αεροδρόμιο της Μυρίνης του οποίου ο πρωην Δήμαρχος Καρδίτσας υπήρξε εμπνευστής.

Την απόφαση αυτή έλαβε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας το οποίο μέσα σε κλίμα συγκίνησης συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι εκτάκτως και απέδωσε φόρο τιμής στον Κώστα Παπαλό ο οποίος υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση επί πολλά χρόνια.

Δύσκολη χαρακτήρισε τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος του σώματος κ. Θ. Κόντος ο οποίος στάθηκε στη θέληση του εκλιπόντα να είναι παρόν στα δημοτικά συμβούλια ακόμα και με τηλεδιάσκεψη μεχρι και πριν από λίγες ημέρες.

Μαχητή της ζωής και της αυτοδιοίκησης χαρακτήρισε τον Κώστα Παπαλό ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος και πρόσθεσε “Ο Κώστας Παπαλός υπήρξε σε όλη του τη ζωή ένας ανιδιοτελής μαχητής των ιδεών και των αξιών του. Η αγάπη για τον τόπό του, τον οδήγησε από νωρίς στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τον οποίο συνδέθηκε με πάθος. Δυναμικός, πρωτοπόρος, ανιδιοτελής, πάντα διεκδικητικός, πραγματικός δημοκράτης και με βαθιά διάθεση προσφοράς ο Κώστας Παπαλός, ήταν συνολικά αποδεκτός από την τοπική κοινωνία.

Ο Καρδιτσιώτικος λαός τον τίμησε με την εμπιστοσύνη και την προτίμηση του αναθέτοντας του επί δυο τετραετίες την ευθύνη διοίκησης αρχικά του Δήμου Κάμπου και στη συνέχεια του Δήμου Καρδίτσας. Ο Κώστας Παπαλός υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση με αφοσίωση, πάθος και όραμα για την Καρδίτσα, σφραγίζοντας με το έργο του τη σημερινή της φυσιογνωμία και αφήνοντας μας μια σημαντική παρακαταθήκη”.

Στο ήθος και τη μαχητικότητα του Κώστα Παπαλού στάθηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γ. Σβάρνας ο οποίος μεταξύ άλλων παρέθεσε την εμπειρία του από τη συνεργασία μαζί του από τότε που ήταν ακόμα Δήμαρχος Κάμπου.

Αξιο συνομιλητή και αντίπαλο χαρακτήρισε τον Κωστα Παπαλό ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Β. Κρανιάς και συνέχισε “ο λόγος του ήταν πάντα ξεκάθαρος και οι θέσεις του σταθερές ενώ δεν δίστασε να συμφωνήσει με θέσεις αντίθετες του πολιτικού χώρου από τον οποίο προέρχονταν όπως δεν δίσκατε να αναγνωρίσει και λάθη του, σπάνιο προτέρημα για όσους ασχολούνται με τα κοινά. Για εμάς ήταν ένας άξιος αντίπαλος και τον αποχαιρετουμε με σεβασμό”.

Τέλος εκ μέρους των ανεξαρτήτων συμβούλων ο κ. Παν.Mαντζιάρας εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια σημειώνοντας ότι ο Κώστας Παπαλός έβαλε το δικό του λιθαράκι για να πάει ο τόπος πιο μπροστά.

Το ψήφισμα

Το ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε χθες το δημοιτκό συμβούλιο αναφέρει: “Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρδίτσας, μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Κωνσταντίνου Παπαλού, πρώην Δημάρχου Καρδίτσας, συνήλθε σήμερα 15 Νοεμβρίου 2022 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, προκειμένου να αποδώσει την δέουσα τιμή στον άνθρωπο που υπηρέτησε με όλες του τις δυνάμεις τα συμφέροντα της Καρδίτσας. Από το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από το 1990 έως σήμερα μέσα από τα αξιώματα του Κοινοτάρχη, του Δημοτικού Συμβούλου και του Δημάρχου ο Κωνσταντίνος Παπαλός προσέφερε ανεκτίμητο έργο. Σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον πρώην Δήμαρχο το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος ως ακολούθως:

• Να εκφράσει προς την οικογένεια του εκλιπόντος τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια

• Να παραστεί σύσσωμο στην τελετή της κηδείας του και ο Δήμαρχος Καρδίτσας να εκφωνήσει επικήδειο λόγο

• Η κηδεία του εκλιπόντος να γίνει δημοτική δαπάνη

• Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στην παρούσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην πρώτη τακτική συνεδρίαση αυτού

• Οι υπηρεσίες του Δήμου Καρδίτσας από τις 11 το πρωί της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου ημέρα της κηδείας και μέχρι τέλους του ωραρίου, να παραμείνουν κλειστές και να κατατεθεί στεφάνι στη σορό

• Να υψωθεί μεσίστια η σημαία στα δημοτικά κτήρια του Δήμου

• Να αναρτηθεί η προσωπογραφία του μεταστάντος στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

• Να δοθεί το όνομά του σε δημοτική οδό της πόλης και να ονομαστεί το αεροδρόμιο της Μυρίνης «αεροδρόμιο Κωνσταντίνου Παπαλού»

• Να δοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος, να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Δήμου”.