Μεγάλη φωτιά και ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά - Μήνυμα από το 112

Οι φλόγες καίνε φελιζόλ και πλαστικά, ενώ επιχειρεί και ελικόπτερο Erickson

Οι φλόγες καίνε φελιζόλ και πλαστικά, ενώ επιχειρεί και ελικόπτερο Erickson – Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε διάφορα σημεία

Έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά. Ειδικότερα, η έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο κατασκευής ανοξείδωτων σκευών μαγειρικής που βρίσκεται στην οδό Αιγιδών στο Πανόραμα Κηφισιάς και αμέσως μετά εκδηλώθηκε φωτιά.

Πυκνοί, μαύροι καπνοί βγαίνουν από το φλεγόμενο κτήριο και κάνουν την ατμόσφαιρα ολοένα και πιο αποπνικτική. Σύμφωνα μάλιστα με τον δήμαρχο Κηφισιάς, οι φλόγες επεκτάθηκαν και σε διπλανή μονάδα, ωστόσο η δεύτερη εστία οριοθετήθηκε άμεσα.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή εγκλωβισμένους. Το ΕΚΑΒ έχει στείλει ασθενοφόρα για προληπτικούς λόγους.

Πρόκειται για εργοστάσιο της εταιρείας PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ, του Βασίλη Παλαμήδη, συζύγου της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα. Η εταιρεία παρασκευάζει λοιπόν μαγειρικά σκεύη, τα οποία διαθέτει στη λιανική. Σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της κυρίας Γκάγκα στο MEGA, δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι ή τραυματισμένοι εργαζόμενοι. Λόγω της πυρκαγιάς, η οποία είναι σε εξέλιξη, η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους εξής δρόμους:

  • Στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας απο το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στο ρεύμα προς Αθήνα.
  • Στην οδό Σένεκα.
  • Στην οδό Αιγιδών.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επιτόπου έσπευσαν κι επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 14 οχήματα. Το εργοστάσιο βρίσκεται δίπλα από τις σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος. Αυτήν τη στιγμή, η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη. Οι φλόγες καίνε φελιζόλ και πλαστικά, ενώ πλέον επιχειρεί και ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος – τύπου Erickson.

Μήνυμα «112»

Το μεσημέρι απεστάλη μήνυμα «112» στους κατοίκους της περιοχής. Μέσω αυτού, η Πολιτική Προστασία κάλεσε του πολίτες να παραμείνουν εντός κλειστών χώρων και να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα.

«Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», επισημαίνεται στο μήνυμα. Οι καπνοί που βγαίνουν από τέτοιου είδους φωτιές είναι τοξικοί και θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα υγείας.

Το ΕΚΑΒ έχει στείλει ασθενοφόρα για προληπτικούς λόγους.

in.gr

 

Μεγάλη φωτιά και ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά - Μήνυμα από το 112

Μεγάλη φωτιά και ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά - Μήνυμα από το 112