Το παιχνίδι βόλει της γυναικείας ομάδας του ΣΠΑΚ με την ΑΕΛ το βράδυ της Τρίτης στη Λάρισα για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής της ΕΣΠΕΚΕΛ σημαδεύτηκε και από παρατράγουδα.

Οι οργανωμένοι ‘’φίλαθλοι’’ της ΑΕΛ που βρέθηκαν στο κλειστό του Αλκαζάρ (χωρίς φυσικά να φορούν μάσκα όπως προβλέπεται ενώ την ίδια στιγμή για τον ίδιο λόγο έμεινε εκτός Κλειστού πατέρας αθλήτριας) επιτέθηκαν φραστικά κατά τη διάρκεια αλλά και στο τέλος του ματς εναντίον μέλη της διοίκησης και γυναικόπαιδων που ήταν στις εξέδρες, όπως καταγγέλουν οι άνθρωποι ΣΠΑΚ.

Μάλιστα κάποιοι εξ’ αυτών κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των φιλάθλων που κάθονταν ήσυχα σε μία πλευρά της εξέδρας, εκτοπίζοντάς τους από εκεί!
Εκτός από τις βωμολοχίες και τα ‘’κοσμητικά επίθετα’’ που χρησιμοποίησαν, δεν δίστασαν να πετάξουν και μπουκάλια κατά των αθλητριών της Καρδιτσιώτικης ομάδας και όλα αυτά υπό την ανοχή των παραγόντων της Λαρισινής ομάδας. Από τους ‘’τσαμπουκάδες’’ της ΑΕΛ δεν γλίτωσε ούτε ο Προπονητής του ΣΠΑΚ.

Αστυνομία δεν υπήρχε, αλλά όταν ειδοποιήθηκε κράτησε διακριτική στάση, με την αποστολή να φεύγει κοντά στα μεσάνυχτα με συνοδεία αστυνομικής δύναμης. Κι όλα αυτά σε έναν αγώνα βόλει Γυναικών που παρά την κρισιμότητά του δεν δικαιολογούσε τέτοιες συμπεριφορές και είναι ντροπή από τη στιγμή που στον πρώτο γύρο δεν συνέβη το παραμικρό.

ΕΝΑ ΣΕΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ
‘Οσον αφορά το αγωνιστικό,όπως γράφαμε και χθες, ο ΣΠΑΚ έκανε την προσπάθειά της και για ένα σετ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικης και στον όμιλο της Κεντρικής Ελλάδας (ΕΣΠΕΚΕΛ). Σε ένα παιχνίδι που έσπασε καρδιές και κράτησε τρεις περίπου ώρες, η ομάδα βόλει της Καρδίτσας προηγήθηκε 0-1, κερδίζοντας μετά από ένα συγκλονιστικό σετ 26-28 και έκανε το 0-2 με 21-25.

‘Ηθελε ένα ακόμη σετ για να πάρει τη νίκη και μαζί το τρίποντο, που θα την έφερνε αγκαλιά με την 1η θέση και τη συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου στην Α2, καθώς θα προσπερνούσε την πρωτοπόρο Νίκαια.

Ωστόσο τα πράγματα στη συνέχεια δεν εξελίχθηκαν καλά. Η αγωνιστική άνοδος της γηπεδούχου ομάδας, σε συνδυασμό με την σταδιακή πτώση και την έλλειψη συγκέντρωσης σε αρκετές φάσεις, επέτρεψε στην ΑΕΛ να μειώσει στο 3ο σετ σε 1-2 σετ .

Το σετ έδωσε ψυχολογία στη Λαρισινή ομάδα η οποία κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 και να πάρει το ματς στο τάι-μπρέικ , αφού η νίκη και οι δύο βαθμοί δεν θα αρκούσαν στον ΣΠΑΚ που ήθελε μόνο το τρίποντο…

Παρά την ήττα και την απώλεια της πρωτιάς, μόνο συγχαρητήρια ανήκουν στην ομάδα αυτή για τη μεγάλη προσπάθεια και υπό δύσκολες συνθήκες που έγιναν φέτος.Θα ακολουθήσει το Σάββατο το τελευταίο ματς στη Λαμία με τη Φθία.