Συνεχείς είναι οι προσθήκες διαγωνισμών έργων ΣΔΙΤ στον σχετικό κατάλογο, ο οποίος αριθμεί πλέον δεκάδες έργα συνολικού προϋπολογισμού της τάξεως των 3 δισ. ευρώ, ενώ έως το τέλος του έτους δεν αποκλείεται το ποσό αυτό να έχει αυξηθεί ακόμα και σε 5 δισ. ευρώ. Οι πιο πρόσφατες εντάξεις έργων είναι της τάξεως των 130 εκατ. ευρώ αθροιστικά. Συγκεκριμένα, εντός της εβδομάδας η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ ενέκρινε το έργο «Λιμνοδεξαμενή Χοχλακίων Ν. Λασιθίου και συνοδά έργα – Φράγμα Αγ. Ιωάννη Ιεράπετρας Ν. Λασιθίου», που είναι εκτιμώμενου συνολικού ύψους επένδυσης 82 εκατ. ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή και λειτουργία χωμάτινης λιμνοδεξαμενής στην περιοχή Χοχλάκια του Δήμου Σητείας και την κατασκευή και λειτουργία του φράγματος Αγίου Ιωάννη Ιεράπετρας.
Λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε εγκριθεί και το έργο για την κατασκευή και διαχείριση πέντε νέων κτιρίων αστυνομικών διευθύνσεων, συνολικού ύψους επένδυσης της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ. Ο ανάδοχος που θα προκύψει από τον διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί τις επόμενες εβδομάδες θα αναλάβει την κατασκευή και διαχείριση πέντε νέων κτιρίων που θα στεγάσουν τις αστυνομικές διευθύνσεις σε Εβρο, Λευκάδα, Καρδίτσα, Ημαθία και Αχαΐα. Στη λίστα των επόμενων έργων προς δημοπράτηση βρίσκονται επίσης δύο σημαντικά οδικά έργα, που αφορούν τους άξονες Δράμα – Αμφίπολη και Θεσσαλονίκη – Εδεσσα.
Το πρώτο έργο είναι προϋπολογισμού της τάξεως των 275 εκατ. ευρώ και το δεύτερο 300 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, προς δημοπράτηση βρίσκονται και τα δύο νέα δικαστικά μέγαρα σε Θεσσαλία (Βόλος) και Κρήτη, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ. Νέοι διαγωνισμοί αναμένονται επίσης για την κατασκευή των φραγμάτων Ενιπέα στα Φάρσαλα, ενώ μέσω ΣΔΙΤ θα προωθηθεί και το έργο ύδρευσης της Κέρκυρας. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν δημοπρατηθεί τα έργα για το εξωτερικό υδροδοτικό σύστημα της Αττικής και το φράγμα Χαβρία στη Χαλκιδική.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου είναι επίσης προγραμματισμένη η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για το έργο ΣΔΙΤ για την κατασκευή 16 σχολικών μονάδων στη Θεσσαλονίκη και ενός μουσικού σχολείου στην Κατερίνη. Πρόκειται για έργο της τάξεως των 160 εκατ. ευρώ. Σε προχωρημένο στάδιο εκτιμάται ότι βρίσκονται και οι διαγωνισμοί ΣΔΙΤ για την ανάπτυξη νέων φοιτητικών εστιών και εκπαιδευτικών υποδομών των πανεπιστημίων Κρήτης, Θεσσαλίας και Θράκης. Το μεγαλύτερο έργο προωθείται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και είναι ύψους της τάξεως των 230 εκατ. ευρώ. Προβλέπει την κατασκευή 3.000 φοιτητικών εστιών, εκ των οποίων οι 2.000 θα βρίσκονται στο Ρέθυμνο και οι υπόλοιπες 1.000 στο Ηράκλειο. Το έργο διεκδικούν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ακτωρ Παραχωρήσεις, Αβαξ, Archirodon, Intrakat και η κοινοπραξία Μυτιληναίος – ΑΤΕΣΕ. Ο ανάδοχος θα αναλάβει την εκμετάλλευση των ακινήτων για τα προσεχή 30 χρόνια.