Ακόμη και εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με εξειδικευμένες δυνάμεις από την Πυροσβεστική και τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι η ΠΝΠ θα δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο Υγείας να αξιοποιήσει το εξειδικευμένο δυναμικό της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων, για να καλυφθούν άμεσα τα κενά στη στελέχωση των ασθενοφόρων.

Αυτό όπως είπε, δεν αποτελεί υποκατάστατο του συνολικού σχεδιασμού για το ΕΚΑΒ καθώς οι αλλαγές για το ΕΚΑΒ θα προχωρήσουν, όπως έχουν δρομολογηθεί.

«Έχουμε αναλάβει όλοι μαζί την ευθύνη να αποκτήσει η χώρα ένα ΕΣΥ αντάξιο των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Υπογράμμισε ότι «έχουμε ένα εξαιρετικά αναλυτικό οδηγό για όσα θέλουμε να κάνουμε, για να κάνουμε προσλήψεις και να ενισχύσουμε το ΕΣΥ, να το αναμορφώσουμε ριζικά».

Τόνισε επίσης ότι θα παρακολουθεί και θα ελέγχει κατά τακτά χρονικά διαστήματα την πορεία του έργου στο υπουργείο Υγείας και συμπλήρωσε ότι οι πολίτες πρέπει να δουν άμεσα το έργο της αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας με τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Ο πρωθυπουργός μας έδωσε σαφείς οδηγίες για το τι πρέπει να γίνει στο υπουργείο Υγείας» είπε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και προσέθεσε ότι στόχος είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Πηγή:cnn.gr