Ένα μοναδικό θέαμα χάρισαν στο κοινό τους οι χορευτικές ομάδες που συμμετείχαν στην έναρξη του 7oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της Καρδίτσας.

Χορευτές με αναπηρία και μη παρουσίασαν εξαιρετικές παραστάσεις και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα όλων όσοι έδωσαν το παρών.

Συγκεκριμένα χθες εμφανίστηκαν οι:

1. Ομάδα Αποχρώσεις, Καρδίτσα, Σχολή Χορού Μ. Καραπαναγιώτη, Καρδίτσα

2. Ομάδα Χοροδρόμειο, Αθήνα, Ερασιτεχνική ομάδα ανθρώπων με προβλήματα όρασης «Χοροδρόμειο»

3. Ομάδα Φωτεινός Κόσμος, Βόλος, ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Φωτεινός κόσμος»

4. Ομάδα Join us, Καρδίτσα, JOIN US OE Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ

5. Ομάδα LOVE CREW, Τρίκαλα, ΚΔΑΠ Με Αγάπη

6. Ομάδα ΕΨΥΚΑ, Δράμα, Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. – Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης

7. Ομάδα ΗΛΙΟΣ, Καρδίτσα, ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ήλιος, Καρδίτσα

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος με την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, της ΠΕΔ Θεσσαλίας και του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Οι παραστάσεις προβάλλονται και διαδικτυακά με live streaming σε όλο τον κόσμο μέσω του συνδέσμου https://youtube.com/live/2WULR07wBHU?feature=share. Οι συμμετέχουσες, μεικτές ομάδες χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συμμετέχουν με performance σε ζωντανή σύνδεση ή με video.

Οι επόμενες δράσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν σήμερα Παρασκευή στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο workshop με τη Νίκη Τηγανιτάκη, Καθηγήτρια χορού – Χορογράφο, μέλος της επιστημονικής – καλλιτεχνικής επιτροπής του Φεστιβάλ. Το απόγευμα οι παραστάσεις των Ομάδων συνεχίζονται στις 6.30μ.μ. στον ίδιο χώρο με ελεύθερη είσοδο.