Ν.Ε. Καρδίτσας ΣΥΡΙΖΑ: Με τρεις Θεσσαλούς το ευρωψηφοδέλτιο (φωτο)

*Η διαδικασία των εκλογών για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου παρουσιάστηκε σήμερα στην Καρδίτσα

Με μια καινοτόμα διαδικασία η οποία δίνει ουσιαστικά το…λόγο στα μέλη του κόμματος, θα προκύψουν οι υποψήφιοι για το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Η διαδικασία αυτή παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί με φίλους και μέλη του κόμματος από τα στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής παρουσία 5 από τους 10 υποψήφιους από τη Θεσσαλία για το ευρωψηφοδέλτιο.

Την εκδήλωση άνοιξε η αναπληρώτρια συντονίστρια της ΝΕ κ. Παρασκευή Ντούρβα η οποία έκανε λόγο για μια καινοτόμα διαδικασία που λαμβάνει όπως είπε τα μηνύματα της βάσης και δεν υποτάσσεται σε “αρχηγικές κλίκες”. “ Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να ακουστεί η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζει το κοινωνικό αίτημα για πολιτική αλλαγή μέσα και έξω από την Ελλάδα” πρόσθεσε η κ. Ντούρβα.

Η διαδικασία

Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί την ερχόμενη Κυριακή περιέγραψε ο συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Κ. Γκινής ο οποίος τόνισε ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα μέλος ή φίλος κόμματος συναποφασίζει για ένα κομματικό ψηφοδέλτιο και επιλέγει ο ίδιος ποιοι θέλει να τον εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δικαίωμα ψήφου στις προκριματικές εκλογές έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι οποίοι θα προσέλθουν την 14η Απριλίου στα εκλογικά τμήματα και θα λάβουν μέρος στην προκριματική εκλογική διαδικασία συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα φίλου του ΣΥΡIΖΑ-ΠΣ.

Ο εκλογέας που θα ψηφίσει με φυσική παρουσία θα μπορεί να επιλέξει τους υποψήφιου της Περιφέρειας στην οποία ανήκει το Εκλογικό Τμήμα στο οποίο προσέρχεται.

Από τη Θεσσαλία εκλέγονται 3 υποψήφιοι ευρωβουλευτές και το εκλογικό σώμα έχει δικαίωμα να βάλει μόνο ένα σταυρό.

Οι υποψήφιοι

Οι προτεινόμενοι υποψήφιοι από τη Θεσσαλία είναι οι εξής:

Βαγενά-Κηλαηδόνη Άννα, ηθοποιός. Εξελέγη Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 και επανεξελέγη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Δημητρίου Παναγιώτης, Καθηγητής Αγγλικών, κατάγεται από την κατεχόμενη Αμμόχωστο της Κύπρου, κάτοικος Λάρισας.

Δριτσέλη Παναγιώτα, εκπαιδευτικός, διετέλεσε βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 μέχρι το 2019. Από τον Νοέμβριο του 2023 είναι η συντονίστρια του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Καραγιάννη Φανή, υποδιευθύντρια σε Στέγη Ανηλίκων στη Λυών

Μαρτίου Γεώργιος, Μαθηματικός απότ ον Βόλο. Από το 2021, εργάζεται ως μόνιμος στο εκπαιδευτικό σύστημα της Σουηδίας.

Μιξαφέντη Αντιγόνη, Βιολόγος / Νεοδιόριστη Εκπαιδευτικός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καρδίτσα. Ζει και εργάζομαι στην Θεσσαλονίκη.

Σπανοθύμιος Θεόδωρος, γεωπόνος από τη Λάρισα. Εργάστηκε στην περιφέρεια Θεσσαλίας ως γεωπόνος και ασχολείται με τον τουρισμό.

Τζιώρας Βασίλειος, δικηγόρος από τον Βόλο.

Τουρναβίτης Γεώργιος. Μηχανολόγος μηχανικός Τ.Ε.. Γεννήθηκε και μεγαλώσε στους Σοφάδες-Καρδίτσας. Είμαι παντρεμένος με 2 παιδιά που σπουδάζουν. Εργάστηκε στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ στο τμήμα σχεδιασμού και ανάπτυξης νέων προϊόντων ενώ τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται κυρίως στο χώρο της ποντοπόρου ναυτιλίας με εξειδίκευση στο LNG.

Χλαπανίδα Χριστίνα, δικηγόρος από τη Λάρισα.

Σημειώνεται ότι κατά την παρουσίαση παρόντες ήταν οι: Παναγιώτα Δριτσέλη, Γιώργος Τουρναβίτης, Χριστίνα Χλαπανίδα, Αντιγόνη Μιξαφέντη και Θεόδωρος Σπανοθύμιος.