Να αποκατασταθεί το «Καρδίτσα γιοκ» στη σήμανση πριν τα αυριανά εγκαίνια του Ε-65

Άρθρο του Νέου Αγώνα

Όταν η υπομονή των πολιτών εξαντλείται αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την έκρηξη οργής. Ο λόγος για τη σήμανση του Ε-65 η οποία συνεχίζει επιδεικτικά να αγνοεί την ύπαρξη της Καρδίτσας είτε στο νέο τμήμα από Σκάρφεια- Λαμία που παραδίδεται σε κυκλοφορία οσονούπω μέχρι το οροπέδιο Ξυνιάδας είτε στη συνέχεια στο κεντρικό τμήμα.

Και όλα αυτά ενώ την Τρίτη παραδίδεται στην κυκλοφορία το νότιο τμήμα (Ξυνιάδα-Σκάρφεια) που συνδέει την Αθήνα με τη Δυτική Θεσσαλία, παρουσία μάλιστα του πρωθυπουργού στα λαμπρά εγκαίνια, όπου όμως η Καρδίτσα θα… «απουσιάζει»! θα είναι ο «φτωχός συγγενής», αποσυνάγωγος ενώ σε διακριτή θέση θα είναι η Λαμία και τα Τρίκαλα!.

Και ας πρόκειται για ένα έργο που το διεκδικήσαμε σθεναρά με πυκνή και μαχητική αρθρογραφία μέσα από τις στήλες του «Νέου Αγώνα» τα τελευταία 30 περίπου χρόνια, όταν διεκδικούσαμε την παράκαμψη Δομοκού στον ΠΑΘΕ, για να έλθει τελικά μετά τις πρώτες καταστρεπτικές πλημμύρες του Οκτώβρη του 1994(τότε που η Μεταμόρφωση ήταν για ένα μήνα κάτω από τα λασπόνερα) , να το εξαγγείλει στην πόλη μας (που τώρα δεν εμφανίζεται πουθενά στην οδοσήμανση) ο τότε υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Κώστας Λαλιώτης.

Το πλέον χαρακτηριστικό αυτής της επιεικώς απαράδεκτης στάσης της πολιτείας και της κατασκευάστριας εταιρείας είναι πως από τον ΠΑΘΕ όσοι κατευθύνονται από Αθήνα προς τα βόρεια και πριν την είσοδο στο νότιο τμήμα του Ε-65 απουσιάζει η λέξη Καρδίτσα και ο οδηγός διαβάζει μόνο τους προορισμούς προς Τρίκαλα και Καρπενήσι. Παρά τις συνεχείς επισημάνσεις μας το τελευταίο διάστημα, κάποιοι εξακολουθούν να θεωρούν την πρωτεύουσα του κάμπου της δυτικής Θεσσαλίας, με τους φιλότιμους και εργατικούς κατοίκους, με τους περισσότερους αγρότες στη χώρα ως ποσοστό του ενεργού πληθυσμού, ως «τρύπα στη Γεωγραφία».

Ο λόγος πλέον ανήκει στους τέσσερις κυβερνητικούς Βουλευτές του Νομού και τον Περιφερειάρχη να διορθώσουν αυτή την «ανορθογραφία» απαιτώντας από το υπουργείο Υποδομών και την κατασκευάστρια εταιρεία το αυτονόητο:

Να αποκατασταθεί η αδικία στη σήμανση, να γνωρίζει ο επισκέπτης έναν προορισμό, που έχει στα όριά του δύο πανέμορφες τεχνητές λίμνες (Πλαστήρα και Σμοκόβου) και τα ιστορικά Άγραφα και είναι έδρα σημαντικών πανεπιστημιακών σχολών. Να αισθανθεί ξανά ο κάτοικος του Νομού Καρδίτσας ότι δεν είναι «πολίτης δεύτερης κατηγορίας». Η υπομονή μας εξαντλείται…

Οι βουλευτές του Νομού Καρδίτσας εκλέγονται από τους πολίτες για να προασπίζονται τα καλώς νοούμενα τοπικά συμφέροντα … Απαιτούμε πριν τα εγκαίνια της Τρίτης να έχει «αποκατασταθεί» η Καρδίτσα σε όλο το μήκος της Ε-65 με την ανάλογη σήμανση, διαφορετικά θα το εκλάβουμε ότι κάποιοι την διέγραψαν από το χάρτη παραφράζοντας τη γνωστή ρήση (Μάλτα γιοκ) Τούρκου καπετάνιου.

«Καρδίτσα Γιοκ» λοιπόν; Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί…
«Ν.Α.»