Να γίνουν άμεσα αυτοψίες στα σπίτια των χωριών του Ν. Καρδίτσας που επλήγησαν καθολικά από την κακοκαιρία ζητούν κάτοικοι

Nα δώσει προτεραιότητα στη διαδικασία των αυτοψιών για τις πληγείσες οικίες, ζητούν από το Υπουργείο κάτοικοι χωριών του Ν. Καρδίτσας που επλήγησαν καθολικά από την φονική κακοκαιρία.

Πληγέντες που επικοινώνησαν με την εφημερίδα, ανέφεραν αγανακτισμένοι ότι στις περιοχές που έχουν πληγεί καθολικά δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία των αυτοψιών. Υπογράμμισαν ότι άμεσα πρέπει να ξεκινήσουν οι έλεγχοι από τα κλιμάκια του υπουργείου, για να καθοριστούν τα «κόκκινα» σπίτια (ακατάλληλα) και τα «κίτρινα» (εκείνα που πρέπει να γίνουν εργασίες επισκευής).

Σε αυτά τα χωριά υπάρχουν πολλοί δημότες – αρκετοί μάλιστα οικονομικά αδύναμοι- που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και είτε φιλοξενούνται προσωρινά σε συγγενείς ή φίλους, είτε μένουν σε κάποιο ξενοδοχείο. Αυτή τη στιγμή είναι «μετέωροι», αφού ούτε μπορούν να γυρίσουν στις εστίες τους, ούτε να ψάξουν για κάποια προσωρινή στέγαση καταθέτοντας αίτηση για το επίδομα ενοικίου που αφορά τους πληγέντες.
Παράλληλα ζητούν την ενίσχυση με προσωπικό των επιτροπών που διενεργούν τους ελέγχους ώστε οι διαδικασίες να επιταχυνθούν.