Το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε χθες το πρωί στον περιφερειακό δρόμο της Καρδίτσας, στο ύψος της “Ραστώνης” ανέδειξε για μια ακόμα φορά τη μεγάλη επικινδυνότητα της συγκεκριμένης διασταύρωσης. Σε αυτό το σημείο κινούνται βαριά οχήματα όπως λεωφορεία και φορτηγά αφού παραπλεύρως λειτουργούν το αμαξοστάσιο του ΚΤΕΛ Καρδίτσας, το αμαξοστάσιο του Δήμου Καρδίτσας, η Λαχαναγορά, ο Βιολογικός Καθαρισμός αλλά και από την άλλη πλευρά το 7ο Γυμνάσιο. Επιπλέον η διασταύρωση αυτή είναι ουσιαστικά μια από τις εισόδους στην πολυπληθή συνοικία των Καμινάδων ενώ πολλοί είναι εκείνοι που τη χρησιμοποιούν και για να κινηθούν προς τον Πρόδρομο.
Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς υπάρχει μεγάλη κίνηση ενώ ο όγκος των οχημάτων δυσχεραίνει την κατάσταση. Πρέπει λοιπόν να ληφθούν μέτρα καθώς υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος.
Η ενδεδειγμένη λύση θα ήταν η κατασκευή κυκλικού κόμβου στο συγκεκριμένο σημείο ώστε η ροή της κυκλοφορίας να γίνεται απρόσκοπτα και χωρίς τον κίνδυνο ατυχήματος. Εκτός από τον κόμβο, ένας φωτεινός σηματοδότης επίσης θα βοηθούσε στη χωρίς προβλήματα κίνηση των οχημάτων.
Εξάλλου με την ευκαιρία να επισημάνουμε την έλλειψη διαγράμμισης σε μεγάλο μήκος του περιφερειακού δρόμου γεγονός που δυσκολεύει τους οδηγούς τόσο τις βροχερές ημέρες όσο και τη νύχτα.
Ας τα λάβουν υπ’ όψιν αυτά οι αρμόδιοι και ας λάβουν τα μέτρα τους πριν θρηνήσουμε θύματα.
Τ.Σ.