Να παραχωρηθούν προς αξιοποίηση

Τους προηγούμενους μήνες, ο Δήμος ζήτησε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την παραχώρηση του χώρου και των κτηριακών εγκαταστάσεων του πρώην Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων που βρίσκεται αμέσως μετά τις γραμμές του ΟΣΕ, στο δρόμο Καρδίτσας – Μητρόπολης.

Σκοπός του Δήμου είναι η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων, ενώ προς την κατεύθυνση αυτή κινούνται και οι προσπάθειες για το πρώην στρατόπεδο Λουμάκη. Πριν από επτά χρόνια το στρατόπεδο Λουμάκη αποδόθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης στο Δήμο Καρδίτσας. Στόχος του Δήμου είναι η αρχιτεκτονική ανάπλαση και αξιοποίησή του περιβάλλοντα χώρου και των κτιρίων.

Μια άλλη υποδομή που παρακμάζει και θα πρέπει να βάλει στο μικροσκόπιο ο Δήμος σε συνεργασία και με άλλες τοπικές αρχές είναι οι πρώην κατασκηνώσεις της Καστανιάς που ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας.

Εδώ και 40 χρόνια η υποδομή παραμένει εγκαταλελειμμένη, όπως ανέδειξε η εφημερίδα στο χθεσινό ρεπορτάζ, και μάλιστα σε μια πραγματική μαγευτική τοποθεσία κοντά στη λίμνη Πλαστήρα. Οι προϋποθέσεις και οι δυνατότητες αξιοποίησης υπάρχουν και είναι κρίμα να φθείρεται η δομή από το χρόνο…
Κ.Π.