Ενας 37χρονος σε κατάσταση αμόκ, οπλισμένος, εμφανίστηκε τα ξημερώματα στο Σύνταγμα και κατευθύνθηκε προς το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ολα ξεκίνησαν στις 02:55 τη νύχτα όταν εμφανίστηκε στην επάνω πλατεία Συντάγματος ο 37χρονος με μια καραμπίνα κρεμασμένη στο λαιμό του.

Αρχικά κινήθηκε μπροστά από το κοινοβούλιο, μπροστά στα μάτια των έντρομων περαστικών που βρίσκονταν στο κέντρο της Αθήνας.

Στη συνέχεια έστρωσε το στρωματάκι του στην πλατεία Συντάγματος, άναψε κεριά, έβαλε μουσική και ξεκίνησε τις απειλές, ενώ κρατούσε και ένα πανό που έγραφε «Βασιλιάς Μίνωας πραξικόπημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας φώναζε, μεταξύ άλλων έλεγε ότι είναι «άγγελος του Θεού», έβριζε και απειλούσε να ανοίξει πυρ.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην ΕΛΑΣ. Στο σημείο έφθασαν πάνω από 70 αστυνομικοί και απέκλεισαν όλη τη γύρω και ευρύτερη περιοχή. Στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση έφθασαν αστυνομικοί, διμοιρία των ΕΚΑΜ και ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛΑΣ. Μια δύναμη δεκάδων αστυνομικών που φρόντισαν αφενός να αποκλείσουν την περιοχή σε μεγάλη ακτίνα, να απομακρύνουν τυχόν περαστικούς και να στήσουν την επιχείρηση για τον ασφαλή αφοπλισμό και τη σύλληψη του ενόπλου.

Να σημειωθεί ότι σε μια πραγματικά σπάνια κίνηση, απομακρύνθηκαν από την πλατεία Συντάγματος και οι Εύζωνες.

Τελικά, στις 04:40, ο 37χρονος συνελήφθη έπειτα από αστυνομική επιχείρηση.

Οπως προκύπτει πρόκειται για άτομο με βαριά ψυχολογικά προβλήματα.

Πηγή: iefimerida.gr