Το παιχνίδι με τον Διαγόρα ήταν απο τα πλέον κρίσιμα του πρωταθλήματος και ο προπονητής του ΑΣ Καρδίτσας δεν έκρυψε την ικανοποίησή του απο την αίσια έκβαση της προσπάθειας της ομάδας του…

Φιλοξενήσαμε τον Γιάννη Τζήμα χθες το μεσημέρι στα γραφεία του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ” και με την ευκαιρία κάναμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη μέχρι τώρα πορεία του ΑΣΚ, για το στόχο αλλά και για… ποδόσφαιρο!!!

Ο έμπειρος λαρισαίος τεχνικός για την πορεία του ΑΣΚ ήταν σαφής: “Στόχος μας η απευθείας παραμονή και η καθιέρωση στην κατηγορία. Είναι δύσκολος στόχος καθώς γίνεται ένα πρωτάθλημα συναρπαστικό με πολλά απρόβλεπτα. Πετύχαμε μια σπουδαία νίκη το Σάββατο και πρέπει να την ξεχάσουμε για να αφοσιωθούμε στη συνέχεια…”

Για την επόμενη μέρα των “κυανολεύκων” ο Γιάννης Τζήμας ήταν πάλι σαφής: “Το στοίχημα για τον ΑΣΚ είναι να καθιερωθεί στην κατηγορία και να δημιουργήσει όλες τις προυποθέσεις για μια ακόμη καλύτερη συνέχεια του χρόνου. Είναι εξαιρετικό αυτό που έχουν πετύχει όσοι έτρεξαν να οργανώσουν αυτή την προσπάθεια αυτά τα χρόνια. Ερχεται το καινούργιο κλειστό, θα δοκιμαστεί η δυναμική της Καρδίτσας και η προσπάθεια επιβάλλεται να πλαισιωθεί για να απλώσει ακόμη περισσότερο. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα κι αυτός ο αγώνας που γίνεται τόσα χρόνια ειναι σπουδαίος…»

Τέλος ο κόουτς δεν αρνήθηκε και τη γνώμη του για… ποδόσφαιρο και Αναγέννηση. Αλλωστε εχει θητεύσει στην ΑΕΛ σε κάποια περίοδο από τη θέση του Γενικού Αρχηγού, ενώ λατρεύει κάθε μορφή αθλητισμού: “Είναι πραγματικά θλιβερό να έχει φθάσει η Αναγέννηση σ’ αυτό το πρωτοφανές σημείο να μην αγωνίζεται σε κανένα πρωτάθλημα και να υποβιβαζεται στο τοπικό. Δυστυχώς είναι σημεία των καιρών. Δείτε τη Λάρισα. Θα ήταν αδιανόητο να υποστηρίξει κάποιος πριν μερικά χρόνια οτι θα παίζει στην Α’ Εθνική σε άδειες εξέδρες. Εχει γίνει μεγάλη ζημιά με την αναξιοπιστία, έχουν αποθαρρυνθεί άνθρωποι που θα μπορούσαν να προσφέρουν και γενικώς δηλητηριάστηκε ο κόσμος. Οχι ότι στο μπάσκετ δεν συμβαίνουν τα ίδια, απλώς στο ποδόσφαιρο φαίνεται η ζημιά περισσότερο…. Σε κάθε περίπτωση είναι κρίμα ολόκληρη Καρδίτσα να έχει την Αναγέννηση σ’ αυτό το σημείο…”

Λίγο μετά την συζήτησή μας ο Γιάννης Τζήμας κατευθύνθηκε στο κλειστό γυμναστήριο για την προπόνηση του ΑΣΚ…
Η προσπάθεια, βλέπετε, συνεχίζεται και η προσοχή όλων είναι στο μάτς με τον Αντύπα…