Ο Προπονητής Κώστας Σιακάρας μίλησε στο ‘’Νέο Αγώνα’’ ,σε μία προσωπική του συνέντευξη για το τοπικό ποδόσφαιρο, την Προπονητική, την ενασχόληση με τις Ακαδημίες και την προσπάθεια στη Νίκη , Καμινάδων, την Αναγέννηση κλπ.

Αναλυτικά: Βρίσκεσαι σε μία ομάδα που έχει μία ξεχωριστή ιστορία στην Καρδίτσα και από την οποία έχουν βγει αρκετοί σπουδαίοι παίκτες στο παρελθόν: «Πράγματι η Νικη Καμινάδων είναι ένα ιστορικόσωματείο για τα δρώμενα της Καρδίτσας και απ ‘ αυτό το σωματείο εχουν βγει αρκετοί παίκτες στο παρελθόν όντως μια συνοικία καθαρά ποδοσφαιρομάνα…όχι μόνο σε παίκτες αλλά και σε παράγοντες…..»

Μπορεί πάλι η ομάδα να σταθεροποιηθεί στην πρώτη τοπική κατηγορία , γιατί εκεί είναι ίσως η φυσική της θέση: «Η Νίκη Καμινάδων τα τελευταία χρόνια λειτουργεί σε ενα μοντέλο και με την φιλοσοφία να προωθεί παιδιά μέσα απο την ακαδημία που διαθέτει και με βήματα προσεχτικά και όχι εντυπωσιασμού σταδιακά να προσέλθει ξανά στην μεγάλη κατηγορία του νομού σε υγιείς βάσεις και όχι να είναι περιστασιακή…με υπομονή δουλεύουμε αυτό το μοντέλο και ελπίζω οτι σύντομα η ομάδα θα βρισκεται εκει που τις αξιζει και που αρμόζει στην ιστορία της».

Για το πρωτάθλημα που μας πέρασε , την πορεία της ομάδας ,τη διακοπή με την πανδημία και το επόμενο που έχει ανακοινωθεί … «Το πρωτάθλημα της Α1 ήταν πιστεύω απο τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων χρόνων…Υπήρχε ποιότητα και καλη οργάνωση απο το σύνολο των ομάδων σε αρκετό καλό επίπεδο..Μην ξεχνάμε οτι για να σταθείς στην μεγάλη κατηγορία του νομού πρέπει να βάλεις σωστές βάσεις και να οργανώσεις το τμήμα και πιστεύω ότι η Α1 έδινε στις ομάδες αυτη την δυνατότητα.

Η πανδημία σίγουρα επηρέασε όλες τις ομάδες και πιστευύω οτι τις αποδιοργάνωσε. Τώρα οσον αφορά τις καινούργιες δομες που υιοθετεί η ΕΠΣΚ δεν μπορούμε να προδικάσουμε κάτι .Ισως είναι καλύτερα ίσως όμως και όχι…ίδωμεν». Το επίπεδο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του νομού. «Το επίπεδο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και για τα δεδομένα του νομού μπορώ να πω οτι βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο..Θέλει σίγουρα να βρεθούν τρόποι με πρώτους και καλύτερους εμάς τους προπονητές και εν συνεχεία τους παράγοντες να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο τόσο στην οργάνωση όσο και στην προπόνηση». Για τη δουλειά με τις Ακαδημίες που δίνεται ιδιαίτερη έμφαση τα τελευταία χρόνια …

«Η δουλειά που γίνεται στις Ακαδημιες τα αποτελέσματα θα φανούν μακροπρόθεσμα σε όλους τους τομείς, ειτε βγάζοντας ένα ταλεντο ειτε γεμιζεις την ομάδα σου με γηγενείς παίχτες.Σε μια ομάδα πρέπει να δίνεται έμφαση στην ακαδημία γιατι αυτη θα σου προσφέρει τους παιχτες να στηριχθει τα επομενα χρονια». Για το πως μπορεί να συνεργάζεται ένας προπονητής με ένα ΔΣ που απαρτίζεται μόνο από Γυναίκες !

«Οσο και να ακούγεται παράξενο η συνεργασία είναι άψογη.Η φιλοσοφια η δικιά μου αλλά και του ΔΣ ταιριάζει οπότε προχωράμε στο πλάνο που έχουμε χαράξει». Για το αν τελικά υπάρχουν ταλέντα στην περιοχή ή τείνει να είναι μία …αφηρημένη έννοια…. «Ταλέντα υπήρχαν και υπάρχουν.Το θέμα είναι το πως δουλεύονται και σε ποιό βαθμό δουλεύονται.Πρέπει ένα ταλέντο να δουλευτεί σε όλες τις παραμέτρους…Να ξεκινήσει απο την προσωπικότητα μέχρι τα τεχνικοτακτικά χαρακτηριστικά». Για μία από τις ομάδες που ως ποδοσφαιριστής κυρίως, τίμησες τη φανέλα ,την Αναγέννηση και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια…

«Η Αναγέννηση είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για μένα και ευτύχησα να την υπηρετήσω τόσο σαν ποδοσφαιριστής όσο και σαν προπονητής. Σίγουρα τα τελευταία χρόνια η πορεία της και η θέση της δεν ειναι αυτή που αρμόζει στην τεράστια ιστορία της…Σίγουρα δεν γίνεται να βλέπουμε την Αναγέννηση να βρίσκεται στο ΤΟΠΙΚΟ πρωτάθλημα… αλλά οι κακές επιλογές κάποιων ανθρώπων έφτασαν την ομάδα σε αυτό το επίπεδο.Πιστεύω και ελπίζω όμως ότι πολύ σύντομα η ομάδα θα βρει ξανά τον δρόμο της». Η καλύτερη στιγμή ως ποδοσφαιριστής και αντίστοιχα ως Προπονητής …

«Πολλες οι καλές στιγμές που μας πρόσφερε αυτή η ομάδα.Σίγουρα η χρονιά 93’-94’ που κάναμε όλη την Ελλάδα να παραμιλάει αυτό που πετύχαμε με την πορεία μας στην Β Εθνική όπου μέχρι 4 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος κρατούσαμε το τρίτο εισιτήριο ανόδου στην Α’ Εθνική. Πιστεύω ότι ζήσαμε εκείνη την χρονιά με τα άλλα παιδιά ήταν κάτι ανεπανάληπτο….Σαν προπονητής το παιχνιδι Ιωνικός -Αναγέννηση γιατί μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία σε επίπεδο Β’ εθνικής να έχω την τεχνική καθοδήγηση σε ένα υψηλό επίπεδο».

Κάτι που σου έχει μείνει ως πικρία ή παράπονο όλα αυτά χρόνια στο ποδόσφαιρο. «Ούτε πικρία ούτε παράπονο…Ηταν μία επιλογή μου που ασχολήθηκα με αυτό που μου άρεσε πιο πολύ.Το χάρηκα σαν ποδοσφαιριστής και το χαίρομαι ακομη περισσότερο σαν προπονητής περνώντας τις εμπειρίες μου και τις γνώσεις μου στα νέα παιδιά».

Η κλασική ερώτηση : αν οι παράγοντες στο ερασιτεχνικό θα πρέπει να αφήνουν τον Προπονητή να δουλέψει σε ένα βάθος χρόνου ή αν και εδώ ”θυσιάζεται” για το αποτέλεσμα…. «Αυτό πρέπει να κάνουν οι παράγοντες ειδικά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.Να αφήσουν τον προπονητή να δουλέψει σε βάθος χρόνου και τα αποτελέσματα θα έρθουν.

Δυστυχώς ομως υπάρχουν και κάποιοι παράγοντες που πιστεύουν ότι με την αλλαγή του προπονητή ο επόμενος που θα έρθει θα κάνει θαύματα. Πρέπει οι παράγοντες να δείξουν εμπιστοσύνη στον εκάστοτε προπονητή και να του δώσουν χρόνο να δουλέψει για το μακροπρόθεσμο φτιάχνοντας ένα υγιές σύνολο».