Ομαλά εξελίσσεται η βαμβακοκαλλιέργεια στο θεσσαλικό κάμπο, αν και οι φυτείες λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων Μαΐου, Ιουνίου και των επανασπορών, έχουν οψιμήσει, ενώ ελαφρά ανοδικές τάσεις έχουμε για τη διεθνή τιμή του προϊόντος με τα εκκοκκιστήρια να προσφέρουν πλέον τιμές για συμβολαιακή στα 62 λεπτά το κιλό, πολύ πιο κάτω βέβαια από τα “θέλω” των παραγωγών, λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον προϊστάμενο φυτοπροστασίας της περιφέρειας Δρα Δημήτρη Σταυρίδη, δεν έχουμε σοβαρές προσβολές μέχρι στιγμής από πράσινο ή ρόδινο σκουλήκι. Σε αυτό έχουν συντελέσει οι καύσωνες που δεν ευνοούν την ανάπτυξή του.

Ωστόσο ο κ. Σταυρίδης επειδή οι καλλιέργειες είναι όψιμες και από το τέλος της εβδομάδας δροσίζει και οι θερμοκρασίες αναμένεται να επανέλθουν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, υπάρχει ο κίνδυνος ανάπτυξη νέας γενιάς πράσινου ή ρόδινου μέσα στον Αύγουστο. Για το λόγο αυτό συνιστά στους παραγωγούς αν είναι προσεχτικοί και να συνεργάζονται με την υπηρεσία αναφέροντας προσβολές στο δίκτυο των παγίδων που έχουν εγκατασταθεί.