Να δοθεί λύση στο πρόβλημα των πρακτικών εξετάσεων για τη λήψη διπλώματος οδήγησης ζητούν οι εκπαιδευτές της Καρδίτσας και όλης της χώρας.
Οι εκπαιδευτές κάνουν λόγο για πολύμηνη «ομηρία» του κλάδου. Ο νέος νόμος δημιουργεί νέα προβλήματα, καθώς μπορεί να προβλέπει αλλαγές στη διαδικασία των εξετάσεων, ωστόσο δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για να επιτρέψουν την εφαρμογή τους.
Το πρόβλημα έγκειται κυρίως στο σκέλος του νέου ασφαλιστικού προϊόντος που θα καλύπτει την ασφάλεια του υποψήφιου οδηγού όταν ο εκπαιδευτής δεν είναι μέσα στο όχημα.

Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν μπει ξανά στον «πάγο» οι εξετάσεις λήψης διπλώματος, αφήνοντας στον «αέρα» τους εκπαιδευτές και πλήθος υπο-
ψήφιων οδηγών.

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα κινητοποίηση εκπαιδευτών απ’ όλη τη χώρα. Στην κινητοποίηση που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία
Εκπαιδευτών Οδήγησης, συμμετείχαν δυναμικά περίπου 20 εκπρόσωποι του κλάδου από την Καρδίτσα, με τους εκπαιδευτές να ζητούν παράταση του παλιού τρόπου εξέτασης έως ότου επιλυθούν τα προβλήματα εφαρμογής της καινούργιας νομοθεσίας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτών Ν. Καρδίτσας κ. Κώστα Παπαστολόπουλο, στοΝομό «τρέχει» από τις 2 Απριλίου η διαδικασία ανανέωσης των διπλωματών οδήγησης για τους ηλικιωμένους άνω των 74 ετών, τους οποίους διέπει ειδικό καθεστώς εξετάσεων.
Οι εν λόγω ηλικιωμένοι δεν είναι υποχρεωτικό να κάνουν μαθήματα, ενώ δεν απαιτείται η παρουσία δασκάλου στην εξέταση η οποία μπορεί να γίνει και με το δικό τους ή άλλο
ιδιωτικό ΙΧ.