Στο πνεύμα του Καρναβαλιού ο Δήμος Τυρνάβου με πλούσιο αποκριάτικο πρόγραμμα και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους που πραγματοποιούνται τόσο από το Δήμο όσο και από τις ομάδες καρναβαλιστών, τους συλλόγους και τα καταστήματα.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την μεγάλη παρέλαση σήμερα Κυριακή και παρουσιαστή τον Τόνι Σφήνο, ενώ αύριο Καθαρά Δευτέρα, δεν θα λείψει φυσικά το περιβόητο μπουρανί, το γνωστό παραδοσιακό έθιμο της περιοχής.

Ο Τύρναβοςέτοιμος να ξεφαντώσει σήμερα με την μεγάλη παρέλαση, το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου και τον Τόνι Σφήνο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 26.02.2023

Συναυλία Φιλαρμονικών σε αποκριάτικους ρυθμούς στην Κεντρική πλατεία Τυρνάβου, στις 13:30΄. Συμμετέχουν οι: Φιλαρμονική Δήμου Καλαμαριάς, Φιλαρμονική Μακρυγιάλου, Φιλαρμονική Δήμου Σκύδρας, Φιλαρμονική Δήμου Τυρνάβου.
Η Μεγάλη Παρέλαση στις 6.30μμ.
Το Κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου στην Κεντρική Πλατεία συνοδεύεται από χιλιάδες πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον Τυρναβίτικο ουρανό σε ένα φαντασμαγορικό θέαμα.
Ο Δήμος Τυρνάβου παρουσιάζει το μοναδικό Τόνι Σφήνο και την ομάδα του σε μία συναυλία με απεριόριστο κέφι και πολύ χορό. Κεντρική Πλατεία Τυρνάβου.
Μετά τη μεγάλη παρέλαση η Οικογένεια Addams επιστρέφει στο Παπιγιόν All Day Coffee Bar σε ξέφρενους ρυθμούς από τον Dj Daniel!
Pro Parade Party στο μίνι μάρκετ – café Η Γειτονιά μας. Αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για την παρέλαση από τις 14:30 με Dj Βασίλη Καπουράνη.
Big Parade “Dia De Los Muertos” All Day Party στο Groupie.
Κινούμαστε στους ξέφρενους ρυθμούς του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού στο Block 10. Μια βραδιά που θα μας μείνει αξέχαστη!
Η μεγάλη παρέλαση. Μαζευόμαστε από νωρίς στο Brali για να κυβερνήσουμε την παρέλαση όλοι μαζί. Και μετά το τέλος της παρέλασης σας περιμένουμε πάλι πίσω για να συνεχίσουμε αδιάκοπα με κέφι και χορό.
Η μεγάλη μέρα έφτασε και το Τυρναβίτικο Καρναβάλι είναι εδώ μετά από τρία χρόνια απουσίας. Μετά την Παρέλαση σας περιμένουμε για ένα ατελείωτο ξεφάντωμα στο ΘΕΜΑ Coffee Music Bar. Μη λείψει κανείς!

Καθαρά Δευτέρα 27.02.2023

Το παραδοσιακό έθιμο του Μπουρανί αναβιώνει στον Προφήτη Ηλία με το Σύλλογο Γαϊτανάκι Μπουρανί και τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Συλλόγου Τυρνάβου και του Ποντιακού Συλλόγου Τυρνάβου – Βοτανοχωρίου, από τις 11:30πμ. Και από το μεσημέρι και μετά το Γαϊτανάκι Μπουρανί συνεχίζει στην πλατεία Αγοράς με δρώμενα και πειράγματα της ημέρας.
Τυρναβίτικα έθιμα και το δρώμενο του Μπουρανί στην Κεντρική πλατεία Τυρνάβου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο,11:00πμ.
Κούλουμα, χοροί και τραγούδια στην Κεντρική πλατεία Αμπελώνα.
Παραδοσιακά Κούλουμα – Γαϊτανάκι, χοροί και τραγούδια σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Τυρνάβου.
Η Ανδρομέδα ”social events room” ανοιχτά από το πρωί στον λόφο του Προφήτη Ηλία στον Τύρναβο.
Μετά τη μεγάλη παρέλαση έρχεται τα Μπουρανί σε ένα πάρτι χωρίς ταμπού μέχρι τελικής πτώσης στο Παπιγιόν All Day Coffee Bar!
Dj set KOSMOSH. Chris Kios και 30 Leaves στο Groupie.
Καθαρά Δευτέρα μεσημέρι στο Αναψυκτήριο με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα Banda Entopica.
Μπρε μπρε μπρε το μπουρανί…… στο Block 10. Κοντά μας ο Dj ZA!!!
Μπρε μπρε μπρε το μπουρανί και των Παναγιωτάδων το αυτί! Ξορκίζουμε την Αποκριά στο Brali με τις μουσικές επιλογές των Dj Panos K & Panos Pliatsikas.
Την Καθαρά Δευτέρα αναβιώνουμε τα διονυσιακά έθιμα με παραδοσιακά τραγούδια της περιοχής και όχι μόνο με τη μοναδική Τυρναβίτικη Κομπανία στο ΘΕΜΑ Coffee Music Bar. Μαζί μας οι: Φίλιππος Λιάνος, Γιάννης Ταουσάνης και Γιώργος Γράβαλος από το πρωί μέχρι το βράδυ. Καλή Σαρακοστή στο ΘΕΜΑ Coffee Music Bar. Μπρε μπρε μπρε το μπουρανί…