Επίσημη επίσκεψη στην Αργιθέα πραγματοποίησε τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος.

Η θεσμική παρουσία του κ. Τριαντόπουλου ξεκίνησε με σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο Ανθηρού με τον Δήμαρχο Αργιθέας Ανδρέα Στεργίου και τα στελέχη του Δήμου.

Η πορεία των έργων, οι απαραίτητες συμπληρωματικές εντάξεις σημείων προς αποκατάσταση, οι στρατηγικές διεκδικήσεις της περιοχής, η ανάδειξη της ορεινότητας, η βελτίωση της καθημερινότητας, οι προοπτικές που αναδεικνύονται μέσα από δυναμικές συνεργασίες, καθώς και ο προγραμματισμός των επόμενων ενεργειών ήταν ορισμένα από τα ζητήματα που αναλύθηκαν.

Ανάμεσα στις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες θεματικές που τέθηκαν προς συζήτηση, ξεχώρισε η διαβεβαίωση του Υφυπουργού πως θα γίνει δεκτό, τις αμέσως επόμενες ημέρες, το αίτημα του Δήμου για νέα επιπρόσθετη χρηματοδότηση για συγκεκριμένες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις.

Στη συνέχεια, ο κ. Τριαντόπουλος επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Ανθηρού και αμέσως μετά συνομίλησε με μόνιμους κατοίκους.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με επιτόπιες αυτοψίες σε ορισμένα χωριά που επλήγησαν από τα ακραία φαινόμενα, καθώς και σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.