Μετά από 39 μέρες οι Δεινόσαυροι αποχαιρέτισαν το Παυσίλυπο στο οποίο είχαν βρει…καταφύγιο από τις 28 Απριλίου. Το πάρκο των Δεινοσαύρων έκλεισε οριστικά την πόρτα του την Δευτέρα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους χιλιάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών που το επισκέφθηκαν.

Η πρωτοβουλία που ανέλαβαν το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο της Καρδίτσας, η περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και ο Δήμος Καρδίτσας είχε στόχο να προσελκύσει επισκέπτες και μάλιστα σε μια περίοδο…νεκρή για τη περιοχή. “Εκτιμούμε ότι ο στόχος επετεύχθη καθώς χιλιάδες επισκέπτες ήρθαν στην περιοχή μας με αφορμή το πάρκο των Δεινοσαύρων” τόνισε στο “ΝΑ” το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου κ. Πέτρος Παπαδάκος σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς μόνο οι οργανωμένοι επισκέπτες -δηλαδή σχολεία και οργανωμένες εκδρομές από πρακτορεία-ανέρχονται σε περίπου 15.000. Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν οι χιλιάδες επίσης μεμονωμένοι επισκέπτες που κατέκλυζαν το πάρκο ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Την περίοδο λειτουργίας του πάρκου ήρθαν στην Καρδίτσα επισκέπτες από Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλο, Λαμία, Κατερίνη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καρπενήσι, Καβάλα, Ιωάννινα, Θήβα και πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

“Ηταν μια πρωτοβουλία που έβαλε στον τουριστικό χάρτη της χώρας και τη πόλη της Καρδίτσας” σχολίασε ο κ. Παπαδάκος.

Νέα projects

Πρόθεση τόσο του Επιμελητηρίου όσο και των υπολοίπων φορέων είναι η περίοδος αυτή να καθιερωθεί ως περίοδος επίσκεψης στη Καρδίτσα και προς την κατεύθυνση αυτή ήδη εξετάζονται νέα projects που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε θεματικά πάρκα. Για το λόγο αυτό,πρόσφατα, μέλη του Επιμελητηρίου επισκέφθηκαν την Κατερίνη η οποία φιλοξένησε θεματικό, πάρκο με τους “Αθλους του Ηρακλή” ενώ στο μικροσκόπιο έχουν τεθεί και άλλες ιδέες οι οποίες μάλιστα δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμα στο ευρύ κοινό. Εξάλλου εξετάζεται και το ενδεχόμενο εκδηλώσεων την περίοδο των Χριστουγέννων. “Το επόμενο διάστημα έχουμε να μελετήσουμε πολλές προτάσεις και ιδέες και σύντομα θα λάβουμε τις οριστικές αποφάσεις για τις επόμενες διοργανώσεις” κατέληξε ο κ. Παπαδάκος.

Τ.Σ.