Τη θέση τους στο Παυσίλυπο έχουν πάρει ο Τρικεράτωψ, ο εντυπωσιακός Βραχιόσαυρος, ο τρομερός Ράπτορας και η υπόλοιπη…παρέα των δεινοσαύρων που για ένα περίπου μήνα θα φιλοξενείται στην Καρδίτσα.

Το πάρκο των Δεινοσαύρων, το φιλόδοξο project που υλοποιούν το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και ο Δήμος Καρδίτσας, παίρνει σάρκα και οστά και όλα θα είναι έτοιμα για τα εγκαίνιά του την Παρασκευή 28 Απριλίου στις 7 το απόγευμα.

Τα 11 εκθέματα μεταφέρθηκαν στο Παυσίλυπο και έχουν στηθεί.

Τα εκθέματα είναι:

1. Βραχιόσαυρος: 10μ μήκος, 6μ ύψος, 2μ πλάτος

2. Τρικεράτωψ: 6μ μήκος, 1,5μ ύψος, 1,2μ πλάτος

3. Ράπτορας στο κλουβί: 1,8μ μήκος, 3μ ύψος, 1,2μ πλάτος

4. Κρυολοφόσαυρος μαζί με το θήραμα : 1,7μ μήκος, 3μ ύψος, 1μ πλάτος

5. Γουερχόσαυρος με κορμό Δέντρου: 5μ μήκος, 2,5μ ύψος, 1,2μ πλάτος

6. Διλοφόσαυρος: 3μ μήκος, 2μ ύψος, 1,2μ πλάτος

7. Βαρυονύξ: 4μ μήκος, 2μ ύψος, 1μ πλάτος

8. Ιγκουανόδοντας (1+2 μικρά): 4μ μήκος, 1,8μ ύψος, 2μ πλάτος

9. Οβιράπτορας με αυγά: 2,5μ διάμετρος, 1μ ύψος,

10. Πτερόσαυρος με φωλιά: 1,5μ ύψος, 2,90μ άνοιγμα φτερών

11. Αγκυλόσαυρος: 6μ μήκος, 1,5μ ύψος, 1,2μ πλάτος.

Ο υπεύθυνος της εταιρείας διαχείρισης του πάρκου κ. Στ. Κωνσταντινίδης που συντόνισε τη μεταφορά των εκθεμάτων τόνισε ότι το Παυσίλυπο “κουμπώνει” απόλυτα με το συγκεκριμένο project καθώς είναι σαν οι δεινόσαυροι να βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Αυτό όπως εξήγησε εξασφαλίζει μια εξαιρετική εμπειρία για τους επισκέπτες όλων των ηλικιών. Σημειώνεται ότι η έκθεση θα είναι επισκέψιμη για μικρούς και μεγάλους, θα παρέχονται δωρεάν ξεναγήσεις με ξεναγούς-εμψυχωτές ενώ πληροφορίες για τους δεινόσαυρους θα υπάρχουν και σε πινακίδες που τοποθετούνται μπροστά στα εκθέματα τα οποία είναι όλα ρομποτικά με κίνηση και ήχο.

Σημειώνεται ότι στο χώρο του θεματικού πάρκου θα λειτουργήσουν και δύο περίπτερα, ένα με φωτογράφο για αναμνηστικές φωτογραφίες και ένα με αναμνηστικά είδη.