Οι έξι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο Ν. Καρδίτσας

Οι έξι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ για το Νομό Καρδίτσας ανακοινώθηκαν επισήμως σήμερα σε εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΤΕΔΚ.

Στο ψηφοδέλτιο της Καρδίτσας περιλαμβάνονται πρόσωπα που έχουν ξαναδοκιμαστεί στις εθνικές εκλογές αλλά και νέα, τα οποία στο σύνολό τους είναι δραστήρια στα κινήματα, τα σωματεία και τους συλλόγους.

Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι είναι οι εξής:
Αγγέλου Λήδα: 37 χρονών, Αυτοαπασχολούμενη βιολόγος στο χώρο της υγείας, Μέλος της Τομεακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΚΚΕ, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας (μέλος της ΟΓΕ)
Γάζος Έκτορας: 37 ετών Μαιευτήρας-Γυναικολόγος Επιμελητής Β’ Κέντρου Υγείας και Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας νομού Καρδίτσας, Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, Μέλος του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Μπούτα Πηνελόπη (Πόπη): 43 χρονών, Μέλος της Τομεακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΚΚΕ, Επισκέπτρια Υγείας στο ΚΥ Καρδίτσας, Δημοτική Σύμβουλος Καρδίτσας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, μέλος του ΔΣ του ΔΟΠΑΚ και μέλος του Δ.Σ του σωματείου εργαζομένων των ΚΥ ν. Καρδίτσας.
Τέγος Νίκος: 39 ετών, Πολιτικός Μηχανικός, Μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας.
-Τζόκας Παναγιώτης (Πάνος): 49 ετών, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Μέλος του Τομεακού Γραφείου Καρδίτσας του ΚΚΕ και μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας.
Τσιούτρας Γιάννης: 55 ετών, Αγρότης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ).

Εισαγωγικά μίλησε η Γραμματέας της Τ.Ε. Καρδίτσας του ΚΚΕ κ. Χριστίνα Μπεκιάρη η οποία στη συνέχεια παρουσίασε τους υποψηφίους. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «είναι ένα ψηφοδέλτιο που αποτελείται από πρωτοπόρους αγωνιστές, από συντρόφους που όλ’ αυτά τα χρόνια έδωσαν πολλές μάχες κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Αποτελείται από ανθρώπους που μπήκαν μπροστά στη διεκδίκηση βασικών εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, που ξεχωρίζουν για τη μαχητική παρουσία στο κίνημα και στους αγώνες, για την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Θα παλέψουμε ώστε περισσότεροι εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου, γυναίκες και νεολαίοι να εμπιστευθούν και με την ψήφο τους το ΚΚΕ, κόντρα στις σειρήνες που τους λένε ότι είναι «χαμένη ψήφος».

Ο λαός της Καρδίτσας έχει κάθε λόγο και συμφέρον να εμπιστευτεί και να στηρίξει το ΚΚΕ γιατί είναι η μόνη ψήφος που την επόμενη μέρα θα «εξαργυρωθεί» στον αγώνα μέσα και έξω από τη βουλή, για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών, για να έχει ο λαός κατακτήσεις σήμερα αλλά και να ανοίξει ο δρόμος για συνολικότερες ανατροπές.

Ο λαός της Καρδίτσας έχει πείρα και θυμάται ότι με τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές όλα τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκε στο δρόμο του αγώνα για να μην πληρώσει ο ίδιος για πολλοστή φορά την κρίση του συστήματος». Παράλληλα πρόσθεσε: «Αυτό που κρίνεται σ΄ αυτή την εκλογική μάχη δεν είναι αν θα βγει αυτοδύναμη, μονοκομματική, πολυκομματική, ψευτοπροοδευτική ή – όποια ονομασία κι αν έχει – κυβέρνηση. Αυτό που κρίνεται είναι το πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ την επόμενη μέρα των εκλογών, για να είναι δυνατός και ο λαός να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική όποιας κυβέρνησης και αν προκύψει και που θα βαδίσει στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες».