Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης τηρούν και φέτος οι Καρδιτσιώτες.
Από νωρίς το μεσημέρι, αψηφώντας το κρύο, άρχισαν να στήνονται οι πρώτες ψησταριές, σε γειτονιές, δρόμους και πεζοδρόμους.
Σε ταβέρνες, τσιπουράδικα, καφετέριες, στις αυλές οικιών, στις πιλοτές πολυκατοικιών και έξω από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, άναψαν τα κάρβουνα και τα κρέατα (σουβλάκια, λουκάνικα, κεμπάπ κλπ) μπήκαν στη σχάρα.
Με καλό κρασί, τσίπουρο και ποτά για συνοδεία, πολίτες, επαγγελματίες, θαμώνες και περαστικοί απολαμβάνουν τη σημερινή ημέρα, ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα.
Παρέες έχουν συγκεντρωθεί σε σπίτια και καταστήματα για να «τσικνίσουν» και να ανταλλάξουν ευχές, γλεντώντας τη μέρα που… επιβάλλει κρεατοφαγία….