Οι κατεστραμμένες αρδευτικές υποδομές ανησυχούν τους αγρότες και απειλούν την τοπική οικονομία

TOY KΩΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΥ

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΝΤΑΝΙΕΛ»

• Τα τρία σενάρια για τον ΤΟΕΒ Ταυρωπού, καθώς είναι στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για το νέο κλειστό δίκτυο

Οι πληγές που άφησε στις υποδομές των αρδευτικών υποδομών των ΤΟΕΒ και των Δήμων στο Νομό Καρδίτσας το πέρασμα των καταστροφικών πλημμυρών του Σεπτεμβρίου, προβληματίζουν τον αγροτικό κόσμο που ευλόγως ανησυχεί για το μέλλον.

Οι καταστροφές από τον «Ντάνιελ» σε αρδευτικά δίκτυα, αντλιοστάσια, κανάλια κλπ, όπως έχει παρουσιάσει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ ο «Νέος Αγών», είναι πολλαπλάσιες σε σύγκριση με εκείνες που είχε προκαλέσει πριν τρία χρόνια ο «Ιανός». Ζημιές πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με τις κατεστραμμένες υποδομές να θέτουν υπό απειλή τον προγραμματισμό των αγροτών για τις εαρινές σπορές.

Κι αυτό σε μια περίοδο που πλήθος αγροτών στον Καρδιτσιώτικο κάμπο έχει υποστεί συντριπτικό πλήγμα, με την καταστροφή της παραγωγής και του αγροτικού εξοπλισμού. Το πρώτο μεγάλο ζητούμενο αφορά την άμεση πληρωμή των προκαταβολών και στη συνέχεια οι τελικές αποζημιώσεις να είναι δίκαιες ανταποκρινόμενες στο πραγματικό μέγεθος της ζημιάς.

Το δεύτερο στο οποίο πρέπει άμεσα να επικεντρωθεί η κυβέρνηση έχει να κάνει με την άμεση αποκατάσταση των υποδομών που προαναφέραμε, διαφορετικά χιλιάδες αγρότες κινδυνεύουν να μείνουν επί της ουσίας άνεργοι, με δραματικές επιπτώσεις στα νοικοκυριά και στην τοπική οικονομία.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών