Οι μαθητές “εκπαιδεύονται” για τα κοινά

“Παράθυρο” στην ενασχόληση με τα κοινά ανοίγει στους μαθητές της Καρδίτσας το πρόγραμμα ΕRASMUS με τίτλο «Speak and Vote Generation – inclusion into civic and democratic activities» το οποίο υλοποιεί με επιτυχία η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το σχέδιο έχει διάρκεια 18 μηνών και αποτελεί μια διακρατική συνεργασία μεταξύ τριών ευρωπαϊκών οργανισμών από τρεις ευρωπαϊκές χώρες (Πολωνία, Ελλάδα και Πορτογαλία). Το σχέδιο προωθεί τη συμμετοχή των νέων στον δημοκρατικό βίο και στα κοινά.

Χθες το πρωί σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Κιέριον, παρουσία εταίρων από την Πολωνία και την Πορτογαλία, παρουσιάστηκαν οι δράσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι στιγμής σε σχολεία της Καρδίτσας στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος.

Μεταξύ άλλων όπως αναφέρθηκε χθες, έχουν εκδοθεί σχολικές εφημερίδες και έχουν γίνει προσομοιώσεις συμμετοχής σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου ενώ απομένουν και άλλες δράσεις μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

Τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση καλωσόρισε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κ. Ζαχαρής σημειώνοντας ότι η Διεύθυνση προσπαθεί να αξιοποιήσει ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα καλλιεργώντας την εξωστρέφεια των σχολείων της περιοχής χτίζοντας γέφυρες συνεργασίας μεταξύ διαφόρων φορέων.