Οι νέες εγκαταστάσεις της Γενικής Κλινικής «Ευτύχιος Πατσίδης» στη Λάρισα, παρουσιάστηκαν στον ιατρικό κόσμο της Καρδίτσας σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (30 Νοεμβρίου) στο ξενοδοχείο «Κιέριον».

Αναλυτική παρουσίαση των νέων τμημάτων και του τελευταίας γενιάς εξοπλισμού της κλινικής έκαναν:

– Ο επιστημονικά υπεύθυνος του οφθαλμολογικού τμήματος χειρουργός οφθαλμίατρος Μπαλιάκος Θωμάς

– Ο ογκολόγος – παθολόγος Βούλγαρης Ευάγγελος, συνεργάτης ιατρός του ογκολογικού τμήματος και του τμήματος χημειοθεραπείας και

– Ο ακτινοθεραπευτής – ογκολόγος Τζιτζίκας Ιωάννης επιστημονικά υπεύθυνος του τμήματος Ακτινοθεραπείας.

Ο ΟΜΙΛΟΣ «Ευτύχιος Πατσίδης», με ιδιόκτητη ΜΟΝΑΔΑ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ και στην ΚΑΡΔΙΤΣΑ, εγκαινίασε πρόσφατα τις νέες του εγκαταστάσεις της «ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ» στη Λάρισα, εκσυγχρονίζοντας την αρχική δομή και επεκτείνοντάς την με μια νέα πτέρυγα στην οποία λειτουργούν τα νέα τμήματα με υπερσύγχρονο εξοπλισμό.

Όπως τονίστηκε στην εκδήλωση:

– Το Χειρουργικό Τμήμα
Οι πλήρως ανακαινισμένες χιερουργικές αίθουσες διαθέτουν υπερσύγχρονο, τελευταίας γενιάς εξοπλισμό τόσο στη γενική χειρουργική όσο και στην ορθοπεδική. Διατίθενται αναισθησιολογικά μηχανήματα (DRAGER ATLAN A300, LEON PLUS), διαθερμίες (KLS MARTIN MB 3, KLS MINICUTTER, ERBE V103), αναρροφήσεις (MEDELA DOMINANT 50, GIMA TOBI HOSPITAL), απινιδωτής (PRIMEDIC SAVES LIFE), c-arm (ITALRAY CARMEX) και ενδοσκοπικός πύργος της WOLF.

Γίνονται επεμβάσεις όπως:

Ανοιχτή ή λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή – Κύστη κόκκυγος (LASER) – Τοποθέτηση Port a-cath – Τοποθέτηση (καθετήρα – fistula) προς αιμοκάθαρση – Σκωληκοειδεκτομή – Κήλη (βουβωνοκήλη, υδροκήλη, κιρσοκήλη, ομφαλοκήλη, κοιλιοκήλη) – Ραγάδα – Αιμορροΐδες – Μαστεκτομή – Εγχειρήσεις διαφράγματος -Αμυγδαλεκτομή – Σωληνάκια ωτός – Ενδοσκοπήσεις (λαρυγγοσκόπηση, βρογχοσκόπηση, γασρο-κολονοσκόπηση) και Διουρηθρικές επεμβάσεις.

– Στο Οφθαλμολογικό Τμήμα της Κλινικής παρέχονται υπηρεσίες, που αφορούν τόσο στη διάγνωση, όσο και στη θεραπεία των οφθαλμολογικών παθήσεων. Δημιουργήσαμε ξεχωριστές χειρουργικές αίθουσες, όπου πραγματοποιούνται αποκλειστικά οφθαλμολογικές επεμβάσεις, ώστε να εκμηδενιστεί κάθε πιθανότητα επιμόλυνσης και τις εξοπλίσαμε με σύγχρονα χειρουργικά μηχανήματα, μεταξύ των οποίων χειρουργικά μικροσκόπια, συσκευές υπερήχων, μηχάνημα φακοθρυψίας, έχοντας ως αποτέλεσμα γρήγορες και αξιόπιστες επεμβάσεις.

Εγχειρήσεις καταρράκτη με φακοθρυψία (CENTURION VISION της ALCON) και μικροσκόπιο (LUMERA 700 ZEISS της AMVIS) – Ενδοϋαλοειδική έγχυση – Πτερύγιο – Χαλάζιο – Εγχείρηση γλαυκώματος – Εντρόπιο – Παθήσεις αμφιβληστροειδούς με το μηχάνημα CONSTELLATION της ALCON .

Επιπλέον, χάρη στον φωτισμό SCI τα οπτικά ZEISS και το μάτι ZEISS CALISTO παρέχουν εξαιρετική πρόσθια όψη και ακριβείς λειτουργίες υποβοήθησης με λεπτομερή αντίθεση, χρώμα και υψηλή ανάλυση.

Ο ασθενής μέσα σε λίγες ώρες είναι σε θέση να επιστρέψει στο σπίτι του, στην καθημερινή ροή των δραστηριοτήτων του. Όμως, στη διάθεση των ασθενών βρίσκονται και οι ολοκαίνουριες, ανάλογα διαμορφωμένες κλίνες μας βραχείας νοσηλείας, σε περίπτωση που χρειαστεί να παραμείνουν για λίγες, ακόμη, ώρες στην Κλινική.

Το κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας λειτουργεί με πανεπιστημιακούς καθηγητές και επιστημονικό προσωπικό με εμπειρία χρονών σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική και πολύ ικανό υγειονομικό προσωπικό.

Ο εξοπλισμός του αποτελείται από τα τελευταία μοντέλα παγκοσμίως
γραμμικού επιταχυντή το Halcyon της εταιρίας Varian και
εξομοιωτή τηλεθεραπείας το Somatom go.Sim της εταιρίας Siemens
σε ένα υπερσύγχρονο, λειτουργικό και χαλαρωτικό περιβάλλον.

– Το Ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο της Κλινικής διαθέτει τις πιο σύγχρονες παγκοσμίως Μονάδες Αξονικής Τομογραφίας (Somatom) της Siemens και Ψηφιακής Ακτινογραφίας (Multix Impact) επίσης της Siemens προσφέροντας έτσι, εκπληκτικά τεχνικά εργαλεία σε ένα ιατρικό προσωπικό με άριστη γνώση και μεγάλη εμπειρία στην ακτινοδιάγνωση.

Στο τμήμα χημειοθεραπείας σε μία αίθουσα κυκλικής διάταξης, με υπερσύγχρονες πολυθρόνες ειδικά κατασκευασμένες για την χορήγηση χημειοθεραπευτικών φαρμάκων. Υπάρχει επίσης δυνατότητα χρήσης ειδικής κλίνης για καταβεβλημένους ασθενείς και πολύωρα σχήματα.

Η Ογκολογική Μονάδα είναι πλήρως εξοπλισμένη τεχνικά με ΗΟΟΚ θάλαμο νηματικής ροής όπου πραγματοποιείται η διάλυση των κυτταροστατικών φαρμάκων και ειδική θυρίδα ασφαλείας για την αποφυγή διασποράς του φαρμάκου αλλά και για την προστασία του προσωπικού και των ασθενών.

Η χορήγηση των κυτταροστατικών φαρμάκων πραγματοποιείται με την βοήθεια υπερσύγχρονων ηλεκτρονικών και φορητών αντλιών, επιτυγχάνοντας τους κατάλληλους χρόνους με την κατάλληλη ροή.