•ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 40!

Η παρέλαση στον Παλαμά

Με φόντο τα δεινά που άφησε πίσω της η θεομηνία Ντανιελ στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιήθηκε χθες η παρέλαση στον Παλαμά. Μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της πόλης παρήλασαν άψογα τιμώντας του ήρωες του 1940 αποδεικνύοντας ότι είναι γνήσιοι απόγονοί τους.

Οι μαθητές που δοκιμάστηκαν από τις πλημμύρες και ακόμα προσπαθούν να βρουν τον ρυθμό τους με τη χθεσινή παρέλαση δήλωσαν ότι κοιτούν μπροστά αποφασισμένοι να αγωνιστούν για ένα καλύτερο μέλλον. Συγκινημένοι οι Παλαμιώτες καμάρωσαν τη μαθητιώσσα νεολαία της περιοχής και χειροκρότησαν θερμά αυτά τα παιδιά που κρατούν ζωντανή την ελπίδα. (φωτογραφίες από το photo Εξέλιξη).

Η εθνική επέτειος στους Σοφάδες

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και υπερηφάνεια γιορτάστηκε η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη των Σοφάδων.

Το πρωί, τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής χοροστατούντος του Αιδεσιμολογιωτατου π. Ηλία Γώγου, ενώ η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας εντός του Ιερού Ναού έγινε από την από τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων κ. Βάιο Κουτή.

Ακολούθως στο μνημείο Ηρώων πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από, το Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο, το βουλευτή Καρδίτσας κ. Γιώργο Κωτσό, των στρατιωτικών Αρχών του τόπου, εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων καθώς και Εκπροσώπων Συλλόγων και σχολείων.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής σε μνήμη των Ένδοξων Νεκρών και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την φιλαρμονική του Δήμου Σοφάδων. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση επί της οδού Κιερίου ενώ σχετικά κείμενα ανέγνωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σοφάδων κ. Σάσα Θεοδωράκου.

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου στο Μουζάκι

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, τιμήθηκε από το Δήμο Μουζακίου, η μεγάλη Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, ημέρα ορόσημο στη σύγχρονη Ελληνική ιστορία η οποία αποτέλεσε απαρχή συγγραφής της ενδοξότερης σελίδας του Έθνους μας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στον 20ο αιώνα.

Ο Δήμος Μουζακίου, όπως κάθε χρόνο, γιόρτασε το μεγάλο «ΟΧΙ» με σειρά εκδηλώσεων, αρχής γενομένης από την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, με γενικό σημαιοστολισμό δημοσίων και ιδιωτικών καταστημάτων, Νομικών Προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, Τραπεζών και οικιών. Τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου, φωταγωγήθηκαν δημόσια και δημοτικά καταστήματα, Ν.Π.Δ.Δ. – Ν.Π.Ι.Δ. και Τραπεζών, ενώ από το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τα μεγάφωνα του Δήμου μετέδιδαν δημοτικά και πατριωτικά τραγούδια.

Προηγήθηκαν το πρωί της ίδιας ημέρας γιορτές και ομιλίες για την Εθνική Επέτειο στις σχολικές μονάδες σε ειδικές συγκεντρώσεις μαθητών με τους εκπαιδευτικούς τους. Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί, ημέρα της Εθνικής Επετείου, όταν και χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών και έγινε έπαρση της σημαίας στην πλατεία Δημαρχείου στο Μουζάκι. Ακολούθησε η τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μουζακίου.

Εκεί εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας η κ. Κωνσταντάκου Κωνσταντίνα, Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου. Στη συνέχεια λαός, Αρχές, μαθητές των Σχολείων, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων μετέβησαν στο Ηρώο των Πεσόντων, στον πεζόδρομο της Βιβλιοθήκης Μουζακίου, όπου και τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ηρώων και η Φιλαρμονική του Δήμου παιάνισε εμβατήρια.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο από το Δήμαρχο Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη, τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Παπακώστα ως εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης, εκπροσώπους της Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου, τοπικών Αρχών, Φορέων, Συλλόγων και αντιπροσωπείες εκπαιδευτικών και μαθητών Σχολείων. Μετά την κατάθεση στεφάνων έγινε Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση μαθητών και μαθητριών των Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίου, Λυκείων, οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου και της Φιλαρμονικής του Δήμου, κατά μήκος της κατάμεστης από κόσμο, Λεωφόρου Αντώνη Βασιλείου στο κέντρο του Μουζακίου. Να σημειωθεί ότι οι Πρόεδροι – Πάρεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων μερίμνησαν για την πραγματοποίηση Επετειακών εκδηλώσεων και στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.