Πολύ βιαστικά (και σε ορισμένες περιπτώσεις με… χαρά που δεν κρύβεται!) κάποια ειδησεογραφικά φόρουμ μετέδωσαν την “είδηση” ότι η Αναγέννηση αποβάλλεται από το πρωτάθλημα της super league 2 επειδή δεν έχει ακόμη ρυθμιστεί το ban της FIFA για την περίπτωση του Βουκομάνοβιτς, προκαλώντας αναστάτωση στο εσωτερικό αλλά και στον κόσμο της ομάδας.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε πως έχει η κατάσταση για να βάλουμε τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΕ ΒΟΥΚΟΜΑΝΟΒΙΤΣ

Εδώ και πολλούς μήνες η σημερινή διοίκηση της ΠΑΕ πέρα από το γεγονός ότι έχει αναλάβει ένα τεράστιο οικονομικό φορτίο την τελευταία τετραετία φέρνοντας την ομάδα από το “πουθενά” στο προσκήνιο, βρίσκεται αντιμέτωπη με την περίπτωση των τροφείων του Βουκομάνοβιτς.

Ένα ζήτημα που δεν τακτοποιήθηκε  στην ώρα του από το 2016 όταν ο παίκτης από ερασιτέχνης έκανε το πρώτο (και μοναδικό!!!) επαγγελματικό δελτίο, μ’ αποτέλεσμα αυτή η βραδυφλεγής βόμβα να σκάσει εδώ και κάποιους μήνες!

Το ποσό είναι της τάξεως των 180.000 ευρώ που θα πρέπει να πληρωθεί στις ομάδες που “θήτευσε” ο εν λόγω ποδοσφαιριστής ως ερασιτέχνης για τα τροφεία και ως πρόστιμο στη FIFA (16.000 ευρώ). Ο ποδοσφαιριστής δεν έχει να λαμβάνει τίποτα.

Σε περίπτωση που δεν ρυθμιστεί ή εξοφληθεί η Αναγέννηση δεν θα είχε δικαίωμα να κάνει μεταγραφές, άρα και να συμμετέχει στο πρωτάθλημα αφού θα έχει λιγότερα από 20 συμβόλαια απ αυτά που ορίζουν οι διατάξεις!

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ

Γι’ αυτό τον λόγο, ενώ έχουν σταλεί κανονικά (και πληρωμένα) τα συμβόλαια στις αρμόδιες υπηρεσίες, η Αναγέννηση δεν έχει δικαίωμα στον αγώνα της πρεμιέρας με την ΑΕΚ “Β” να χρησιμοποιήσει τους καινούργιους ποδοσφαιριστές.

Αυτό θα το αποκτήσει για τη συνέχεια, αν μέχρι το τέλος της εβδομάδας έχει ρυθμιστεί το ban από τη FIFA.

Όσα γράφονται περί αποβολής και μη διεξαγωγής του αγώνα είναι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον έωλα και απαράδεκτα. Αποβολή θα υπάρξει αν και εφόσον η ομάδα δεν είναι σε θέση να ενεργοποιήσει τα συμβόλαια που έχει κάνει με τους καινούργιους παίκτες από την περίοδο των μεταγραφών, ή γίνει κάποια απροκάλυπτη μεθόδευση εναντίον της.

Ισως ορισμένοι θα το επιθυμούσαν ν’ αποβληθεί η πιο μαζική ομάδα του πρωταθλήματος τα τελευταία δύο χρόνια και από τις λαοφιλέστερες της επαρχίας και γι’ αυτό βιάζονται να ξεμπερδεύουν μαζί της.

Mια ομάδα που εκπροσωπεί μια καταρημαγμένη και από την τελευταία καταστροφή περιοχή και παρόλα αυτά αντιστέκεται. Πιστεύουμε ότι δεν θα τα καταφέρουν!

Στο ερώτημα γιατί δεν τακτοποιήθηκε νωρίτερα η ιστορία με την “αμαρτία του παρελθόντος” και το ban στον Βουκομάνοβιτς,  ώστε να μην γίνουν αυτά όλα την ύστατη ώρα η απάντηση είναι ότι την ημέρα που η Αναγέννηση με τη διοίκηση και τους μετόχους της είχαν αποφασίσει να δρομολογήσουν όλα όσα απαιτούνταν για να διατηρήσουν την ομάδα σε πρωταγωνιστικό επίπεδο (αυτό εξηγείται και με τις κινήσεις που έγιναν αλλά και τα χρήματα που ξοδεύτηκαν μόνο φέτος το καλοκαίρι) έσκασε η μετεωρολογική βόμβα του Ντάνιελ που διέλυσε όλη τη Θεσσαλία και το Νομό Καρδίτσας!

Μαζί και τις επιχειρήσεις των διοικούντων την ΠΑΕ που βρέθηκαν μέσα στα… βαλτόνερα και υπέστησαν ζημιές εκατομμυρίων!

Επίσης στο γεγονός ότι ΟΥΔΕΙΣ σε όλo αυτό το διάστημα από εκείνους που είχαν τη δυνατότητα να στηρίξουν, δεν το έκαναν για να δώσουν λίγο ηθικό στους ανθρώπους που τρέχουν και πληρώνουν ένα “σκασμό” χρήματα εδώ και τέσσερα χρόνια.

Ας το κάνουν έστω και τώρα…

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ, ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Οι ώρες είναι το δίχως άλλο κρίσιμες, αλλά όσοι βιάστηκαν να τελειώσουν την Αναγέννηση ας περιμένουν λίγο!

Συγκινητικοί είναι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας (πέρα από τις αγωνιστικές δυνατότητες, εδώ έχουμε να κάνουμε και με χαρακτήρες “διαμάντια”), το τεχνικό τιμ αλλά και οι οργανωμένοι φίλαθλοι (και απλός κόσμος) της Αναγέννησης που στέκονται αρωγοί σε όλη την προσπάθεια και διαχειρίζονται αυτές τις κρίσιμες καταστάσεις συνεισφέροντας με θετικό τρόπο κι όχι με αρνητισμό.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Η Αναγέννηση, λοιπόν, την Κυριακή στις 4 μ.μ. θα βρίσκεται στο Δημοτικό Στάδιο με έντεκα μαχητές όπως γράψαμε και στον “ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ” του Σαββάτου. Ο 12ος μαχητής θα είναι ο κόσμος της που θα δώσει βροντερό παρών και θα δείξει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι όσοι ονειρεύονται εξαφάνιση της ομάδας θα μείνουν με τη… χαρά.

Μέσα απ’ όλη αυτή την ιστορία και εφόσον εξελιχθεί ομαλά, η Αναγέννηση ως διοίκηση και ως οργανισμός πρέπει να μετρήσει ξεκάθαρα και σοβαρά ποιοι είναι δίπλα της και ποιοι απέναντι!

Κάνουν “μπαμ” από μακριά και διακρίνεται εύκολα ο ρόλος του καθενός…

Όλοι στο γήπεδο αύριο!!!

Θ.Κ.