Ορκίστηκαν οι έξι πρώτοι απόφοιτοι του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Καρδίτσας

Μέσα σε κλίμα χαράς για την παραλαβή των πτυχίων τους, αλλά και προβληματισμού για το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων, ορκίστηκαν σήμερα το μεσημέρι έξι απόφοιτοι του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στην Καρδίτσα.

Πρόκειται για αποφοίτους που προέρχονται από το πρόγραμμα της εξομοίωσης. Είχαν τελειώσει το πρώην Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ και επέλεξαν να αναβαθμίσουν το πτυχιο τους σε Π.Ε, παρακολουθώντας επιπλέον μαθήματα από το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Το μεγάλο ζητούμενο όμως για τους αποφοίτους του Τμήματος, όπως έχει αναδείξει όλες τις προηγούμενες ημέρες ο Νέος Αγών, έχει να κάνει με τα επαγγελματικά δικαιώματα. Να θυμίσουμε ότι είναι το μόνο Τμήμα της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που δεν αναφέρεται ονομαστικά στην τροπολογία που ψηφίστηκε προσφάτως από τη Βουλή για τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Οι έξι απόφοιτοι παρέλαβαν τα πτυχία τους παρουσία καθηγητών, συγγενών και φίλων, σε μια όμορφη εκδήλωση που έγινε στο αμφιθέατρο του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού.

Στην τελετή της ορκωμοσίας χαιρετισμούς απηύθυναν ο κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Νίκος Δαναλάτος και ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Κώστας Πολύμερος.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών