Ως πρωταθλήτρια Ευρώπης (δις) η Αντιγόνη στη Ρώμη

  Την προσεχή Πέμπτη στο Στάδιο Ολύμπικο της Ρώμης θ’ αρχίσει να χτυπά η καρδιά του Ευρωπαϊκού Στίβου, αλλά και η δική μας εδώ στη… μέση της Ελλάδας!

Ο λόγος έχει να κάνει με το ότι η Καρδίτσα – που την θυμούνται μόνο στις… καταστροφές – θα εκπροσωπήσει τα Ελληνικά χρώματα, πέραν όλων των άλλων, με μία πρωταθλήτρια (δις) Ευρώπης!!!

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πηγαίνει σ’ αυτό το μεγάλο ραντεβού για να υπερασπιστεί Ευρωπαϊκό τίτλο!!! Όσο κι αν ακόμη δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε σε όλη του την έκταση, ενώ έχουν περάσει δύο χρόνια από τα ασύλληπτα που έκανε στο Μόναχο, είναι η πραγματικότητα!

Η Καρδιτσιώτισσα έχει στη συλλογή της αυτό που ψάχνουν και δεν κατορθώνουν να το βρούν τεράστιοι σύλλογοι και αθλητές. Δυο Ευρωπαϊκά τρόπαια! Δύο… τσάμπιονς λιγκ για να το δώσουμε με… ποδοσφαιρικούς όρους μιας και είναι το θέμα των ημερών!!!

Πριν δύο χρόνια, τον Αύγουστο του 2022 η Αντιγόνη έκανε τα αδύνατα δυνατά! Τερμάτιζε πρώτη στην κούρσα των 35 χιλιομετρων και τέσσερις μόλις ημέρες μετά έκανε το… ντάμπλ συμμετέχοντας και σ’ αυτή των 20!!!

Γύρισε στην Ελλάδα και στην Καρδίτσα με δύο ολόχρυσα μετάλλια και έγινε η σπουδαιότερη βαδίστρια όλων των εποχών στη χώρα μας και μεταξύ των κορυφαίων του πλανήτη.

Κι αυτό γιατί το… “έργο” είχε και συνέχεια αφού κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης!

Μια διαδρομή όνειρο, μια διαδρομή βγαλμένη μέσα από παραμύθια!

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Δεν της λείπει, λοιπόν, το Ευρωπαϊκό μετάλλιο κι ο μεγάλος της στόχος είναι να τα καταφέρει και στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι τον Αύγουστο.

Ωστόσο θα διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί και στο φετινό πρωτάθλημα στην “αιώνια πόλη”.

Η κούρσα της είναι την Παρασκευή στις 7.35 το απόγευμα.