Οσμή στο πόσιμο νερό από τις υψηλές θερμοκρασίες και λόγω προβλήματος σε ειδικό μηχάνημα

«Κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού» ξεκαθαρίζει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Κ. Ζυγογιάννης

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των δημοτών στην Καρδίτσα για την περίεργη οσμή που παρουσιάζει τις τελευταίες το πόσιμο νερό στις βρύσες των νοικοκυριών. Μάλιστα αναγνώστες που απευθύνθηκαν στο «Νέο Αγώνα» ζήτησαν να ενημερωθούν για την κατάσταση του νερού και κατά πόσο έχει επηρεαστεί η ποιότητά του.

Για το θέμα απευθυνθήκαμε στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης κ. Κώστα Ζυγογιάννη, ο οποίος ανέφερε ότι υπήρξε πρόβλημα με τη λειτουργία του μηχανισμού που παράγει το όζον το οποίο συμβάλλει στην αντιμετώπιση της οσμής του νερού.

Πρόσθεσε ότι η οσμή αυτή οφείλεται στο γεγονός πως το νερό που βρίσκεται στην μικρή λίμνη στον υδροηλεκτρικό σταθμό (στη Μητρόπολη), έχει υψηλή για τα δεδομένα της εποχής θερμοκρασία. Συγκεκριμένα η θερμοκρασία του νερού φθάνει στους 17 βαθμούς, όταν το καλοκαίρι ήταν στους 13 βαθμούς Κελσίου.

Πέρα από τα καιρικά δεδομένα, καθοριστικό ρόλο παίζει το γεγονός πως το νερό παραμένει στο σημείο επί μέρες, σε αντίθεση με το καλοκαίρι που ανανεώνεται διότι καθημερινά εκταμιεύονται σημαντικές ποσότητες για την άρδευση των καλλιεργειών.
Ο κ. Ζυγογιάννης επισήμανε ότι πιθανώς σήμερα να τεθεί σε λειτουργία το συγκεκριμένο μηχάνημα για το όζον και μέσα σε μία ημέρα το πρόβλημα θα επιλυθεί, ενώ κατέστησε σαφές πως η ποιότητα του νερού σε καμία περίπτωση δεν έχει μεταβληθεί και μπορεί να καταναλωθεί κανονικά από τους δημότες.