Ούτε βήμα πίσω!

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΞΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ • ΔΕΝ Θ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΥ!

  Αποφασισμένοι να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω αλλά ούτε και εκπτώσεις με “ημίμετρα” και “προχειροδουλειές” από την διεκδίκηση των καλύτερων συνθηκών ιατρικής υποστήριξης στα γήπεδα, είναι οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές του Νομού μας.

Στην συνέλευση (πέμπτη κατά σειρά) που πραγματοποιήθηκε απόψε (15/2) στο Εργατικό Κέντρο έγινε ενημέρωση από την επιτροπή που συγκροτήθηκε για όλες τις δράσεις αλλά και τις δεσμεύσεις από τους αρμοδίους σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης των απινιδωτών και της παρουσίας γιατρού.

Έγινε ενημέρωση πως παρότι υπήρξαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την ΕΠΣΚ ότι δεν θα επανεκκινήσει κανένα πρωτάθλημα αν δεν εγκατασταθούν μόνιμα απινιδωτές, εντούτοις παρότι σε πολλά γήπεδα δεν έχει διευθετηθεί το θέμα, ορίστηκαν παιχνίδια για το προσεχές Σαββατοκύριακο!

Οι εκπρόσωποι του Καραϊσκάκη Μαυρομματίου μάλιστα που έδωσαν το παρών σε μια κίνηση με έντονη φόρτιση και σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του αδικοχαμένου Ηλία Μπρέλλα γνωστοποίησαν την πρωτοβουλία τους ώστε να μην διεξαχθεί το σημερινό ορισθέν παιχνίδι με τη Δόξα Αμπέλου που είναι σύμφωνη!
Θα παρουσιαστούν κανονικά στο γήπεδο αλλά δεν θα παίξουν ενώ θα βρίσκεται εκεί και αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών!

Μάλιστα διευκρίνισαν ότι παρόλο που στο γήπεδο όπου θρηνήσαμε ένα 21χρονο παλικάρι έχει εγκατασταθεί απινιδωτής και διασφαλίστηκε η παρουσία γιατρού, η κίνηση έχει να κάνει με τη συνολική λύση του προβλήματος.

Δόθηκε έτσι το μήνυμα αλλά και βάζοντας ενώπιον των ευθυνών τους όλους όσοι συγκροτούν αυτό που ονομάζουμε “ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο”. Παράγοντες, διοικούντες, προπονητές αλλά κυρίως τους ποδοσφαιριστές και φυσικά την τοπική κοινωνία!

Eίναι αδιανόητο (και επισημάνθηκε εύστοχα στη συνέλευση) την στιγμή που δεν έχουν περάσει λίγες μόνο ημέρες από τότε που χάθηκε ένα νέος άνθρωπος σε γήπεδο που δεν υπήρξε απινιδωτής, να συνεχίζουμε χωρίς να τρέχει τίποτα!

Η πρωτοβουλία επικροτήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους και στη συνέχεια εκδόθηκε ψήφισμα στο οποίο αναφέρεται ρητώς ότι οι ποδοσφαιριστές δεν θα κατέβουν να παίξουν αν δεν υπάρξει μόνιμη εγκατάσταση σε κάθε γήπεδο απινιδωτή και η διασφάλιση της παρουσίας γιατρού σε κάθε αγώνα.

Τέλος, οι ερασιτέχνες καλούν σε συγκέντρωση αύριο Παρασκευή το σύνολο των ποδοσφαιριστών, των διοικήσεων των ομάδων, την Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων και όλους τους εμπλεκόμενους με το ποδόσφαιρο του νομού μας ώστε να παρθούν αποφάσεις και για το προσεχές Σαββατοκύριακο αλλά και γενικότερα.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Αναλυτικά το ψήφισμα που εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ τονίζει τα εξής:

«Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης του συνδέσμου, οι ποδοσφαιριστές του Καραϊσκάκη Μαυρομματίου και της Δόξας Αμπέλου αποφάσισαν να μην κατέβουν να αγωνιστούν στο αναβληθεν παιχνίδι που ορίστηκε μεταξύ τους.

Παρόλο που στο γήπεδο του Μαυρομματίου έχει πλέον εγκατασταθεί απινιδωτής και έχει διασφαλιστεί από το σωματείο η ύπαρξη γιατρού, οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι οι εξής:

1- Οι αποφάσεις των συνελεύσεων του συνδέσμου είναι ότι δεν θα αγωνιστούμε μέχρι να μπουν απινιδωτές σταθερά σε όλα τα γήπεδα.

2- Η ΕΠΣΚ αθέτησε την συμφωνία που υπέγραψε ο πρόεδρός της Αλέξης Σφήκας, ότι τα πρωταθλήματα θα επανεκκινήσουν μόνο όταν θα εξοπλιστούν όλα τα γήπεδα μόνιμα και σταθερά με απινιδωτές.

Σαν συνέλευση στηρίζουμε τα μέλη μας και καλούμε όλους τους ποδοσφαιριστές, προπονητές και τα διοικητικά συμβούλια να μας στηρίξουν.

Καλούμε ποδοσφαιριστές, προπονητές, την ΕΠΣΚ, τα διοικητικά συμβούλια των ομάδων και όσους αγαπούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, σε νέα συνέλευση την Παρασκευή 17 Φλεβάρη στις 20:30 στο εργατικό κέντρο με θέμα συζήτησης την αναβολή των παιχνιδιών μετά την θαρραλέα απόφαση των ποδοσφαιριστών του Καραϊσκάκη και της Αμπέλου.

ΥΓ: Δεν μας τρομάζουν ούτε ποινές ούτε απειλές!!

ΥΓ2: Καλούμαστε όλοι μας αύριο να παρευρεθούμε στο γήπεδο του Μαυρομματίου και να χειροκροτήσουμε τους συμπαίκτες μας για αυτή τους τη κίνηση».

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ