Γεύσεις από την Ελλάδα, τοΜεξικό, την Ασία, την Αμερική, γλυκά, μπύρες καιποτά θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν όσοι δώσουν το παρών στοπρώτο αστικό Street Food Festivalπου θα γίνει το διήμερο 28 και 29Μαΐου στη νέα αναμορφωμένη οδόΧαρίτου στην Καρδίτσα.
Την Κυριακή και τη Δευτέρα λοιπόνη οδός Χαρίτου, το κέντρο της πόλης,θα πλημμυρίσει γεύσεις και αρώματααπό διάφορες κουζίνες.
Σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτεραεπαγγελματίες από πολλές περιοχέςτης χώρας θα μαγειρέψουν για τουςΚαρδιτσιώτες και θα τους δώσουν τηνευκαιρία να γευτούν διαφορετικές δημοφιλείς κουζίνες.
Ειδικότερα θα μαγειρέψουν:
• HOT – DOG: Las Ramblas
• ASIAN FOOD: Αμερικάνα
• BURGER: Ελιά
• MEXICAN FOOD: Ακρογιάλι
• ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΑ: Fox Street Food
• GREEK FOOD: Πλιάσσας Καραγκούνικο
• VEGAN MARKET: Asparagus
• DESSERTS: 18 Γράδα
• ΓΛΥΚΟ: ROOK’S Pastry Lab AtBRONX
• COCKTAIL : Florentine
• BEER: Ζυθοποιία Πηνειού (LOLABeer)
• SOFT DRINKS: Pepsi and more…
Το Επιμελητήριο Καρδίτσας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας / Περιφερειακήενότητα Καρδίτσας και ο Δήμος Καρδίτσας με την υποστήριξη και τουΕμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας αλλάκαι της Συνεταιριστικής ΤράπεζαςΚαρδίτσας διοργανώνουν αυτό τοδιήμερο event και καλούν όλους ναδώσουν το παρών.
Εκπρόσωποι των διοργανωτών σεσυνέντευξη τύπου που παραχώρησανχθες αναφέρθηκαν στους στόχουςτης εκδήλωσης.
Ειδικότερα ο αντιπεριφερειάρχηςΚαρδίτσας κ. Κ. Νούσιος τόνισε:
“Γεύση και πρωτοτυπία, συνταγέςμε παράδοση και κυρίως μια πανδαισία πρώτων υλών και δημιουργίαςαπό όλο τον κόσμο. Αυτά συνθέτουντο 1ο αστικό street food festival. Παράλληλα θα εμφανιστούν μουσικά συγκροτήματα, τα οποία θα «ντύσουν»μουσικά το event, αλλά και Stand UpComedy για όλο το διήμερο. Γίνεταιλοιπόν φανερό ότι δεν μιλάμε απλώςγια μια εκδήλωση γαστριμαργικού ενδιαφέροντος, αλλά για ένα ποικιλόμορφο γευστικό ταξίδι, που στόχοέχει να γνωρίσουμε, να εξερευνήσουμε και να έρθουμε σε επαφή μεγευστικές συνήθειες από όλο τονκόσμο.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕΚαρδίτσας στηρίζει έμπρακτα το 1οαστικό Street Food Festival δίνονταςτην ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουνμια διαφορετική πλευρά του street food συνδυάζοντας γεύση και απόλαυση”.
Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»














