Γεύσεις από την Ελλάδα, το Μεξικό, την Ασία, την Αμερική, γλυκά, μπύρες και ποτά θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν όσοι δώσουν το παρών στο πρώτο αστικό Street Food Festival που θα γίνει το διήμερο 28 και 29 Μαΐου στη νέα αναμορφωμένη οδό Χαρίτου στην Καρδίτσα.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα λοιπόν η οδός Χαρίτου, το κέντρο της πόλης, θα πλημμυρίσει γεύσεις και αρώματα από διάφορες κουζίνες.

Σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα επαγγελματίες από πολλές περιοχές της χώρας θα μαγειρέψουν για τους Καρδιτσιώτες και θα τους δώσουν την ευκαιρία να γευτούν διαφορετικές δημοφιλείς κουζίνες.

Ειδικότερα θα μαγειρέψουν:

• HOT – DOG: Las Ramblas

• ASIAN FOOD: Αμερικάνα

• BURGER: Ελιά

• MEXICAN FOOD: Ακρογιάλι

• ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΑ: Fox Street Food

• GREEK FOOD: Πλιάσσας Καραγκούνικο

• VEGAN MARKET: Asparagus

• DESSERTS: 18 Γράδα

• ΓΛΥΚΟ: ROOK’S Pastry Lab At BRONX

• COCKTAIL : Florentine

• BEER: Ζυθοποιία Πηνειού (LOLA Beer)

• SOFT DRINKS: Pepsi and more…

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας / Περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας και ο Δήμος Καρδίτσας με την υποστήριξη και του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας αλλά και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας διοργανώνουν αυτό το διήμερο event και καλούν όλους να δώσουν το παρών.

Εκπρόσωποι των διοργανωτών σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες αναφέρθηκαν στους στόχους της εκδήλωσης.

Ειδικότερα ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κ. Νούσιος τόνισε:

“Γεύση και πρωτοτυπία, συνταγές με παράδοση και κυρίως μια πανδαισία πρώτων υλών και δημιουργίας από όλο τον κόσμο. Αυτά συνθέτουν το 1ο αστικό street food festival. Παράλληλα θα εμφανιστούν μουσικά συγκροτήματα, τα οποία θα «ντύσουν» μουσικά το event, αλλά και Stand Up Comedy για όλο το διήμερο. Γίνεται λοιπόν φανερό ότι δεν μιλάμε απλώς για μια εκδήλωση γαστριμαργικού ενδιαφέροντος, αλλά για ένα ποικιλόμορφο γευστικό ταξίδι, που στόχο έχει να γνωρίσουμε, να εξερευνήσουμε και να έρθουμε σε επαφή με γευστικές συνήθειες από όλο τον κόσμο.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕ Καρδίτσας στηρίζει έμπρακτα το 1ο αστικό Street Food Festival δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν μια διαφορετική πλευρά του street food συνδυάζοντας γεύση και απόλαυση”.

 Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»