Πάνε στη δικαιοσύνη για τα λάθη στην πληρωμή του «τσεκ»

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Προσφυγή στη δικαιοσύνη για τα λάθη στην πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης ετοιμάζουν οι κτηνοτρόφοι.

Συγκεκριμένα συνεδρίασε, στις 31/10/2023, η γενική συνέλευση της ομοσπονδίας κτηνοτρόφων Θεσσαλίας στην οποία και υπήρξε απαρτία όπως ορίζεται από το καταστατικό και μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και τα κάτωθι:

«Ζητάμε από τον Υπουργό ΑΑΤ να μεταβεί στην Λάρισα το Σαββατοκύριακο ώστε σε συνάντηση μαζί μας να μας ενημερώσει για την κάκιστη πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης και τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα.

Τονίζουμε δε πως βρισκόμαστε σε επικοινωνία και με άλλες οργανώσεις κτηνοτρόφων της χώρας εξετάζοντας το ενδεχόμενο να καταθέσουμε αγωγή – μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την συγκεκριμένη πληρωμή.

Επίσης ζητάμε την εντατικοποίηση των ελέγχων στα εισαγόμενα γάλατα ώστε να μην καταλήγουν στην παρασκευή ΠΟΠ προϊόντων όπως η ΦΕΤΑ και προτρέπουμε τους συνάδελφους κτηνοτρόφους να μην παραδίδουν γάλα με ανοιχτή τιμή.

Τέλος αποφασίστηκε η διενέργεια εκλογών στις 3/12/2023 στον Τύρναβο με συμμετοχή 30 ευρώ και καλούνται όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι να το δηλώσουν, μέχρι τις 29/11/2023, στον γραμματέα της ομοσπονδίας κ. Χρήστο Μπαχτσιβάνο».