Πάνω από το 80% των βαμβακοπαραγωγών της Καρδίτσας προχωρά σε επανασπορές

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΛΛΑΤΟΥ

• Ζητούν αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ

Αντιμέτωποι με ακόμη μια αντιξοότητα είναι οι αγρότες της Καρδίτσας και ειδικότερα οι βαμβακοπαραγωγοί και αυτό γιατί στο 80% των περιπτώσεων προχώρησαν σε επανασπορές, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επεκράτησαν στο φύτρωμα στο δεύτερο δεκαήμερο του Απρίλη.

Επίσης η υγρασία στο έδαφος σύμφωνα με τους γεωπόνους είναι σημαντική λόγω των πλημμυρών του περασμένου Σεπτέμβρη καθώς ο υδροφόρος ορίζοντας έχει ανέβει ψηλά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σαπίσει ο σπόρος και να μη φυτρώσει.

Οι βαμβακοπαραγωγοί του νομού που έχουν πληγεί καίρια και από τον «Ιανό «και από τον «Ντάνιελ» βρίσκονται χωρίς ρευστότητα και ζητούν από τον ΕΛΓΑ να τους αποζημιώσει κατά παρέκκλιση του κανονισμού επικαλούμενος την κλιματική αλλαγή που όντως έχει πλήξει δραματικά την αγροτική μας οικονομία.

Την ίδια ώρα επικρατεί προβληματισμός στον κάμπο για τις χαμηλές διεθνείς τιμές σε βασικά προϊόντα όπως στο βαμβάκι, το σιτάρι, το κριθάρι και το καλαμπόκι, οι οποίες βρίσκονται σε επίπεδα που δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών