Παραιτήθηκε από υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ο Χρήστος Τριαντόπουλος

«ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΩ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΡΥΨΩ"

Συζήτηση και ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, η οποία θα κληθεί να διερευνήσει τις τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστου Τριαντόπουλου, για το μπάζωμα στο πεδίο της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, Τρίτη 4 Μαρτίου 2025. Την πρόταση κατέθεσαν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης και τριάντα βουλευτές του κόμματος. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τα Τέμπη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Τριαντόπουλος κατά την διάρκεια της συζήτησης για την σύσταση προανακριτικής για το μπάζωμα στα Τέμπη «είχα υπογραμμίσει ότι η πολιτική δεν είναι ανάγκη, δεν είναι αυτοσκοπός.

Υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από τη θέση του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και από το χαρτοφυλάκιο της κρατικής αρωγής, που δημιουργήθηκε από το μηδέν με έργο μετρήσιμο, απτό»

Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ ούτε να κρύψω, όλο αυτό σήμερα σχετίζεται με την ιδιότητα μου ως υφυπουργός, μια προσπάθεια να χτυπήσετε την κυβέρνηση μέσα από εμένα.

Το ήθος μου, η πίστη μου κι η αλήθειά μου επιβάλλει να σας πείσω να καταψηφίσετε την αβάσιμη πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Καμία σκιά, καμία λάσπη»

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε προαναγγείλει την παραίτησή του για την υπόθεση του μπαζώματος του σημείου της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Νωρίτερα παραιτήθηκε από τη θέση του για την υπόθεση των Τεμπών ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου.

Πηγή: newsit.gr