Παρότι υποβιβάστηκε η Αναγέννηση πήρε αδειοδότηση από την ΕΠΟ!

Παρά το γεγονός ότι υποβιβάστηκε από τη super league 2 η Αναγέννηση ήταν από τις ομάδες που έλαβαν αδειοδότηση από την ΕΠΟ στον καθιερωμένο έλεγχο που πραγματποιήθηκε για την οικονομική και οργανωτική εικόνα των ΠΑΕ.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία ηθική δικαίωση των “κιτρινόμαυρων” και μία απάντηση σε κάποιους… “παπαγάλους” που έκαναν λόγο για διάφορα που αφορούσαν στον οικονομικό τομέα κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος και ιδιαίτερα λίγο πριν τη λήξη του πρωταθλήματος.

Η αδειοδότηση σημαίνει ότι η Αναγέννηση ήταν απολύτως εντάξει με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, ότι μάχονταν να παραμείνει στην κατηγορία (σε αντίθεση με τις απαράδεκτες αναφορές ότι είχε εγκαταλειφθεί), ενώ παρά το γεγονός ότι είχε προσφυγές ποδοσφαιριστών εις βάρος της (πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς όταν αυτό συμβαίνει με το σύνολο των ομάδων σε μια κατηγορία δίχως έσοδα!) υπήρξε εντάξει με τις υποχρεώσεις της.

Δηλαδή δεν έχασαν τα χρήματά τους όσοι έφυγαν καθώς τα εισέπραξαν μέσω της διαδικασίας των προσφυγών και μάλιστα με τόκους!

Είναι χαρακτηριστικό πως δεν πήραν αδειοδότηση ομάδες που παρέμειναν στην κατηγορία όπως ο Ηρακλής, ο Μακεδονικός, ο Καμπανιακός και από τον άλλο όμιλο ο Διαγόρας, το Αιγάλεω και η Ηλιούπολη.

Η αδειοδότηση πρακτικά στην παρούσα συγκυρία και με την ομάδα να έχει υποβιβαστεί στη Γ Εθνική πρακτικά δεν σημαίνει κάτι, αλλά αποτελεί – όπως προαναφέραμε –  μία ηθική δικαίωση και για τη διοίκηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου, αλλά και για όσους έτρεξαν στα γραφεία της ΠΑΕ, όπως τον γενικό διευθυντή Γιώργο Μπέζα, τον Γιώργο Νικολάου και τους υπόλοιπους που συνέβαλαν ώστε η ομάδα μέσα σε σωρεία στρεβλώσεων και προβλημάτων στο γενικότερο περιβάλλον της κατηγορίας,  να καταθέσει έναν άρτιο φάκελο στην αρμόδια επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Σημαίνει επίσης ότι η Αναγέννηση εξακολουθεί παρά την πτώση να είναι ανταγωνιστική και να θέτει ως στόχο την άμεση επιστροφή της στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

“Πράσινο” φως από την ομοσπονδία πήραν ακόμη οι Λεβαδειακός, Καλλιθέα (ανέβηκαν στην πρώτη κατηγορία), Λάρισα, Νίκη Βόλου, Παναχαϊκή, Γιούχτας, Χανιά και Ιωνικός.