Το 5o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (5th International Dance Festival Disability) συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή 5 Ιουνίου στη Λίμνη Πλαστήρα, με την τρίτη ημέρα γεμάτη χορό και μουσική!

Σήμερα το πρωί (10.30π.μ.) θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Βοτανικού Κήπου Νεοχωρίου workshop από τον Αποστόλη Λάσχο ”Η χρήση της μουσικής ως μέσο έκφρασης και δημιουργίας στη Μουσικοθεραπεία”.

Το εργαστήριο εστιάζει στην έμφυτη ικανότητα του ανθρώπου για δημιουργική έκφραση μέσω της μουσικής. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει μουσική, ανεξαρτήτου ηλικίας και παθολογίας, διότι ο καθένας διαθέτει τη δική του μοναδική μουσική που πηγάζει από τα βιώματα του, την ψυχική του κατάσταση και την ανάπτυξη του.

Στόχος αποτελεί η σύνδεση, η αλληλεπίδραση, η επικοινωνία, το μοίρασμα, μεταξύ των διαφορετικών ανθρώπων στην ομάδα. Ο επίλογος του workshop θα γίνει χορογραφικά με την μέθοδο DanceDisability της Μαρίας Καραπαναγιώτη.

Θα ακολουθήσει η βράβευση όλων των ομάδων που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ. Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου το απόγευμα στο Νέο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου με τη συμμετοχή ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με ζωντανή παρουσία και διαδικτυακά.

Στην πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων ο Πάτερ Λάζαρος, η βουλευτής κα Ασημίνα Σκόνδρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κος Κωνσταντίνος Νούσιος, ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΠΕΔ Θεσσαλίας κος Θεοφάνης Στάθης και εκ μέρους του Υπουργού Δικαιοσύνης κου Κωνσταντίνου Τσιάρα παρέστη εκπρόσωπος, που μετέφερε χαιρετισμό. Παρόντες, επίσης, ήταν ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κος Παναγιώτης Νάνος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα» Δήμου Μουζακίου κα Μαρία Καραμπέκου, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας κος Αθανάσιος Ακρίβος και η Πρόεδρος του Παραρτήματος Καρδίτσας του Συλλόγου Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια «Η Φλόγα» κα Δώρα Γαρίτου.