Περιμένει την περισυλλογή του νεκρού ζώου...

Τον εύλογο προβληματισμό της μάς μετέφερε μία ιδιοκτήτρια μικρής κτηνοτροφικήςμονάδας αιγοπροβάτων μεταξύ Καρποχωρίου- Σοφάδων, η οποία περίμενε από το Σάββατο να γίνει η περισυλλογή ενός νεκρού ζώου εντός της εκμετάλλευσής της.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποιεί από πέρυσι ένα νέο πρόγραμμα για την προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και του ζωϊκού κεφαλαίου που αφορά στην περισυλλογή νεκρών ζώων εντός και εκτός κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.

Όπως μας μετέφερε η κτηνοτρόφος κ. Αρετή Αγγελάκη, παρότι είχε ειδοποιήσει από το περασμένο Σάββατο την εταιρεία που υλοποιεί το πρόγραμμα, επί τέσσερα 24ωρα δεν είχε γίνει η περισυλλογή του νεκρού ζώου, με ό,τι κίνδυνο μπορεί να σημαίνει αυτό για τη δημόσια υγεία και το υπόλοιπο ζωϊκό κεφάλαιο.

Τόνισε μάλιστα ότι στον ίδιο χώρο βρίσκονται τα υπόλοιπα ζώα και γίνονται γεννήσεις. Επίσης, προσθέτει ότι ανάλογο πρόβλημα αντιμετώπισε και το καλοκαίρι. Η εταιρία οφείλει να προχωρά στην άμεση περισυλλογή των νεκρών ζώων, αμέσως μετά την ενημέρωση από τους κτηνοτρόφους, όπως είχε επισημάνει σε δήλωσή του και ο Περιφερειάρχης κατά την ανακοίνωση υλοποίησης του προγράμματος.
Κ.Π.