Περιορισμένες προβλέπονται οι καλοκαιρινές αποδράσεις για τους Καρδιτσιώτες

    Δύσκολο προμηνύεται το καλοκαίρι για τους Καρδιτσιώτες και συνολικότερα για τους Έλληνες πολίτες όσον αφορά την οργάνωση των φετινών τους καλοκαιρινών διακοπών.

    Παρότι η ελληνική κοινωνία κινείται ελεύθερα έπειτα από την άρση των περιορισμών κατά της πανδημίας, η ενεργειακή κρίση ελέω πολέμου στην Ουκρανία έχει θέσει δυσθεώρητα εμπόδια στον προϋπολογισμό νοικοκυριών και κάθε πολίτη ξεχωριστά.

    Σε δηλώσεις τους στο «Νέο Αγώνα» οι τουριστικοί πράκτορες του Νομού Καρδίτσας ανέφεραν ότι παρά το αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών για τα ταξίδια εν αντιθέσει με την περίοδο του κορωνοϊού, η τωρινή ακρίβεια περιορίζει κατά πολύ το χρονοδιάγραμμα των διακοπών τους. «Οι Καρδιτσιώτες προσανατολίζονται στην οργάνωση διακοπών με 3-4 διανυκτερεύσεις. Αρκετοί μάλιστα θέλουν να αποφύγουν φέτος την πληρωμή ακτοπλοϊκών ή αεροπορικών εισιτηρίων, κινούμενοι σε πιο κοντινούς προορισμούς. Λόγου χάρη όταν προκύπτει ανατίμηση έως και τρεις φορές σε ένα εισιτήριο από μία ακτοπλοϊκή εταιρεία, είναι λογικό ο Έλληνας πολίτης να στρέφεται σε πιο κοντινούς και προσιτούς οικονομικά προορισμούς. Έχουμε φτάσει σε σημείο όπου ένα τουριστικό πακέτο εξωτερικού είναι πιο φθηνό σε σύγκριση με ένα εγχώριο», σημείωσαν μεταξύ άλλων.

    Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα.