Ξεκινάει σήμερα το καταταλαιπωρημένο πρωτάθλημα της super league 2 και οι ομάδες βρίσκονται στην αφετηρία καθώς η διοργανώτρια όρισε και τα ματς της πρεμιέρας.

Η Αναγέννηση, ως γνωστόν, δεν θ’ αγωνιστεί αυτό το Σαββατοκύριακο διότι θα κάνει το καθιερωμένο για όλους ρεπό (το ζήτησε η ίδια) και θα αρχίσει τις υποχρεώσεις της την ερχόμενη εβδομάδα με ταξίδι στη Ρόδο και πρώτο ματς απέναντι στον Διαγόρα.

Βλέποντας κανείς τους 15 “μονομάχους” του Βορείου Ομίλου, εύκολα μπορεί να διακρίνει ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές, αυτοί δηλαδή που θα κινηθούν στο γκρουπ των πρωτοπόρων και θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση που φέτος δίνει απευθείας άνοδο στη super league 1.

Πάντα με βάση τη δραστηριότητα που ανέπτυξαν οι ομάδες στα μεταγραφικά, τον τρόπο με τον οποίο διοικούνται, αλλά και τις φιλοδοξίες που προβάλλουν μπορούμε να πούμε ότι τέσσερις θα είναι οι κύριες διεκδικήτριες με “μπαλαντέρ” μία ακόμη!

Ο λόγος για την Λάρισα, τον Πανσερραϊκό, τη Νίκη Βόλου και φυσικά τη δική μας Αναγέννηση. Προσθέτουμε και τον ΠΟΤ Ηρακλή που παρά το ασαφές ιδιοκτησιακό του καθεστώς και τις παλινωδίες στις οποίες τον έχουν οδηγήσει τα τελευταία χρόνια με αλλαγές ΑΦΜ, δεν παύει να κουβαλάει την αύρα μιας βαριάς φανέλας της συμπρωτεύουσας.
Αυτές οι πέντε ομάδες, λοιπόν, έχουν θεωρητικά τις μεγαλύτερες προοπτικές για να πρωταγωνιστήσουν.

ΕΠΙ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ;
Θα ξεκινήσουν όλες από την ίδια αφετηρία; Θα έχουν όλες την ίδια αντιμετώπιση από τα κέντρα αποφάσεων και τη διαιτησία; Θα έχουν όλοι “μηδέν” βαθμούς στην έναρξη ή κάποιοι έχουν ήδη διασφαλισμένα εξάποντα, εννιάποντα ακόμη και δωδεκάποντα;

Η απάντηση στα παραπάνω ασφαλώς και είναι γνωστή σε όλους μας. Φυσικά και δεν θα είναι επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα, όπως δεν ήταν ποτέ!

Το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά εδώ στην Καρδίτσα είναι πως η δική μας ομάδα, η Αναγέννηση, θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα με μηδέν βαθμούς και δεν θα ελπίζει σε καμία αβάντα!

Αυτό που επιζητά είναι να μην την πειράξουν στη διαδρομή και να την αφήσουν να διεκδικήσει αυτά που μπορεί. Ακόμη κι αν οι άλλοι ξεκινήσουν με “συν” μπορεί να καταφέρει πολλά…

Θ.Κ.