Προς δημοπράτηση οι ανακατασκευές των ποδηλατοδρόμων στην Καρδίτσα

ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Στην εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 1,7 εκ ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από τον «Ιανό» στο δίκτυο των ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Καρδίτσας έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Καρδίτσας μέσω του Τομεακού Προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών, αν και η μελέτη του Δήμου προέβλεπε αποκαταστάσεις περίπου 3 εκ ευρώ.

Ενημέρωση για το θέμα πραγματοποίησε στη σημερινή (25/6) συνεδρίαση λογοδοσίας ο Αντιδήμαρχος Παν. Σβερώνης απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας Δημήτρη Παπούλια, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος έχει λάβει έγκριση δημοπράτησης ενώ η υπηρεσία του Δήμου έχει επιλέξει τους ποδηλατόδρομος που θα γίνουν οι παρεμβάσεις ανακατασκευής. «Οι ποδηλατόδρομοι με το μεγαλύτερο πρόβλημα θα πάρουν προτεραιότητα» (πχ Καραϊσκάκη, Τρικάλων) είπε και πρόσθεσε ότι για τους υπόλοιπους ποδηλατοδρόμους ο Δήμος διεκδικεί χρηματοδότηση από τις αποκαταστάσεις του «Ντάνιελ».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος ανέφερε ότι οι ποδηλατόδρομοι ήταν ένα πρωτοποριακό έργο, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολύ πιο σύγχρονα υλικά και αξίζει η ανακατασκευή τους για την Καρδίτσα που έχει μια πολύ ισχυρή ποδηλατική κουλτούρα.
Σημείωσε επίσης πως εκτός από τον νέο ποδηλατόδρομο στην οδό Ηρ. Πολυτεχνείου δρομολογείται ένας ακόμη στην Δημ. Λάππα. «Προσπαθούμε το δίκτυο να το μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο. Είμαστε η πόλη του ποδηλάτου η πραγματική» είπε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών