Εξέλιξη και μάλιστα σημαντική είχαμε στο ζήτημα ανέγερσης του αθλητικού κέντρου – γηπέδου της Αναγέννησης στον Περιφερειακό Καρδίτσας – Τρικάλων, πίσω από το Μουσικό Σχολείο.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ενέκρινε την διάθεση πίστωσης ύψους 500.000 ευρώ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σελίδα της Διαύγειας, γεγονός που σημαίνει ότι το έργο μπαίνει στη διαδικασία της δημοπράτησης.

Τους τελευταίους μήνες ξεπεράστηκαν και τα διαδικαστικά προβλήματα που προέκυψαν με το ρυμοτομικό και ανοίγει ο δρόμος για τη διαδικασία της υλοποίησης.

Θυμίζουμε ότι όλη η ιστορία ξεκίνησε από την διεκδίκηση της Αναγέννησης χώρου για την ανέγερση γηπέδου στον ιστό της πόλης, με αρχικό αίτημα να παραχωρηθεί η ανεκμετάλλευτη και ουσιαστικά εγκαταλελειμένη έκταση που είχε παραχωρηθεί από το 2003 στην ΕΠΣ Καρδίτσας στην περιοχή της Αγίου Νικολάου.

Η απόφαση του Περιφερειάρχη στη σελίδα της Διαύγειας.

Το αίτημα της ομάδας έγινε τότε δεκτό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας που μάλιστα δέσμευσε στον προυπολογισμό της κονδύλι 500.000, όχι όμως και από την τότε Δημοτική Αρχή.

Τελικά μετά την άρνηση πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου (επί Δημαρχίας Φώτη Αλεξάκου), σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση στις 27 Ιουνίου του 2017, επιλέχθηκε, ύστερα από ενέργειες και πίεση της ομάδας και του τότε αντιπεριφερειάρχη και νυν Δημάρχου Βασίλη Τσιάκου, ο χώρος πίσω από το Μουσικό Γυμνάσιο ο οποίος ανήκε στο Δημόσιο και στη συνέχεια με απόφαση του πρώην υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης παραχωρήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το έργο θα περιελάμβανε το γήπεδο της Αναγέννησης, βοηθητικές εγκαταστάσεις, αλλά και κοινωνικές δομές για την εξυπηρέτηση των Δημοτών.

Μια μεγάλη ευκαιρία, λοιπόν, ν’ αποκατασταθεί η ιστορική αδικία που έγινε εις βάρος του λαοφιλούς συλλόγου όταν παραχώρησε το ιδιόκτητο προπονητήριο πίσω απο το Παυσίλυπο και αναγκάστηκε να αποσυρθεί και από τα δικαιώματα που είχε στην έκταση που βρίσκεται σήμερα το Δημοτικό Στάδιο, αναθερμένεται έστω και με καθυστέρηση.

Η Αναγέννηση μέχρι το 2012 υπήρξε άστεγη στην ίδια της την πόλη ώσπου της παραχωρήθηκε έκταση από το Δήμο (επί δημαρχίας του αείμνηστου Κώστα Παπαλού), στο Σταυρό όπου έγινε, με υπερπροσπάθεια διοικούντων και φιλάθλων του συλλόγου, το “Γιώργος Μπαζής” που στεγάζει σήμερα τις προπονήσεις όλων των τμημάτων.

Εν μέρει δηλαδή υπήρξε μια ιστορική αποκατάσταση αλλά και πάλι εκτός των συνόρων της πόλης.

Πλέον έχουμε μπροστά μας την ευκαιρία ο σύλλογος να δρομολογήσει την ανέγερση του δικού του γηπέδου που δικαιούται μέσα στον ιστό της πόλης  που εκπροσωπεί από το 1904!

Μια ευκαιρία για την οποία πρέπει όλοι να είναι σε εγρήγορση για να μην πάει χαμένη…

Θ.Κ.