Προς δημοπράτηση το έργο συντήρησης σηράγγων οδικού δικτύου Π.Ε. Καρδίτσας - Τσιαπλές: Ψίχουλα το ποσό, χρειάζονται ουσιαστικά μέτρα και ανάλογη δαπάνη

Στην έγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου «συντήρησης σηράγγων οδικού δικτύου Π.Ε. Καρδίτσας», όπως αυτά συντάχθηκαν, ελέγχθηκαν και θεωρήθηκαν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καρδίτσας, προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καρδίτσας.

Λευκό ψήφισε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Τσιαπλές με την εξής τοποθέτηση:
Μιλάμε για οδικό τμήμα 5 επικίνδυνων χιλιομέτρων, του άξονα Καρδίτσα Αργιθέα Άρτα (με 5 σήραγγες τμήμα περί τα 2 χλμ., που έγιναν το 198990) και παραμένουν χωρίς εσωτερική επένδυση τα βράχια κρέμονται στα κεφάλια των διερχόμενων, δίχως φωτισμό και σήμανση.
Ο προϋπολογισμός των 74.000 , θεωρώ ότι είναι ψίχουλα. Θα γίνουν κάποια πασαλείμματα για να πείτε ως περιφερειακή αρχή ότι κάτι κάνατε. Χρειάζονται ουσιαστικά μέτρα και ανάλογη δαπάνη. Οπωσδήποτε πρέπει να γίνουν τα εξωτερικά πρανή, τα ελλιπή πλέγματα και κάποια που δεν καθαρίστηκαν ποτέ! Τα κρεμασμένα λάστιχα που βάλατε είναι μια πρόχειρη πράξη και επικίνδυνη, γιατί τα νερά τρέχουν στο οδόστρωμα και το χειμώνα γίνονται πάγος!
Τα 5 σκοτεινά επικίνδυνα τούνελ Συκιάς, που τα νερά τρέχουν πάνω στα αυτοκίνητα, οι πάγοι κρέμονται τον χειμώνα σαν σπαθιά και αποκολλούνται βράχια, είναι άκρως επικίνδυνα για τους οδηγούς.
 Πρέπει να γίνει διάνοιξη και σωστή τσιμεντένια επένδυση. Να τοποθετηθεί οπωσδήποτε φωτισμός εντός των σηράγγων και η αναγκαία σήμανση στο δρόμο. Να πάει κλιμάκιο  μηχανικών να δει τα επικίνδυνα σημεία από διασταύρωση Ανθηρού έως γέφυρα Κοράκου και Βραγκιανά.
 Άμεσα πρέπει να γίνει ασφαλτόστρωση του χωματόδρομου εναλλακτική διαδρομή από λόφο «Πέντε Αδέλφια», μήκους 3 χλμ., πριν υπάρξει κάποιο δυστύχημα.