Προς υλοποίηση οδεύουν πλέον κρίσιμες αποχετευτικές εργασίες στον οικισμό των τσιγγάνων – ρομά στους Σοφάδες που θα συμβάλλουν τόσο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όσο και στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, καθώς υπεγράφη η σχετική σύμβαση από το Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο με την ανάδοχο εταιρεία.

Η σύμβαση του έργου «αντιπλημμυρική προστασία οικισμού τσιγγάνων- ρομά στο Δήμο Σοφάδων» υπογράφτηκε παρουσία του προέδρου της ΔΕΥΑ Σοφάδων (κύριος του έργου) κ. Ιωάννη Κουτσομηλιά, του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Τσινόπουλου, του προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Ευάγγελου Αραμπατζή και της Διευθύντριας της ΔΕΥΑΣ κ. Μαρίας Καραγεώργου.

Το έργο αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στον οικισμό, στοχεύει μεταξύ άλλων στην προστασία της δημόσιας υγείας και αφορά εργασίες κατασκευής αντιπλημμυρικής προστασίας μέσα στον οριοθετημένο οικισμό των τσιγγάνων – ρομά στην πόλη των Σοφάδων.

Συγκεκριμένα προβλέπεται να γίνουν οι εξής εργασίες:

-Τομή του οδοστρώματος με ασφαλτοκόπτη

-Εκσκαφή θεμελίων τεχνικών έργων και τάφρων πλάτους έως 5,00 μ

-Προμήθεια και τοποθέτηση τσιμεντοσωλήνων αποχέτευσης κλάσεως αντοχής 120 κατά ΕΛΟΤ 1916 ονομαστικής διαμέτρου Φ 800 mm, Φ 500 mm και Φ 400 mm πλήρως εγκυβωτισμένες σε σκυρόδεμα

-Επιχώματα από κοκκώδη υλικά

-Αντιστηρίξεις παρειών χάνδακος με μεταλλικά πετάσματα όπου απαιτείται

-Κατασκευή τυποποιημένων φρεατίων αποστράγγισης και αποχέτευσης ομβρίων

-Αποκατάσταση των τμημάτων που θα κατασκευαστεί η αποχέτευση με ασφαλτοτάπητα

-Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται (προ έκπτωσης) στα 550.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Ιωάννης Κουτσομηλιάς, στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστούν σύγχρονες υποδομές αποχέτευσης. Η υλοποίησή του είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για την αντιπλημμυρική θωράκιση αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας όλης της περιοχής.