Προσφέρεται για δράσεις, με μια μοναδική... παραφωνία!

Ο ανανεωμένος χώρος του Παυσιλύπου προσφέρεται για τις περισσότερες δράσεις που λαμβάνουν χώρα στην πόλη.

Έπειτα από το άνοιγμα του αναψυκτηρίου και τη δημιουργία νέας παιδικής χαράς, διαθέτει ελκυστικό περιβάλλον για μικρούς και μεγάλους, ενώ οι τοπικές αρχές αξιοποιούν το χώρο διοργανώνοντας τελευταία και θεματικό πάρκο, αλλά και δραστηριότητες με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του ποδηλάτου.

Η επισκεψιμότητα έχει αυξηθεί στο Παυσίλυπο, ενώ εκεί που επιλεγόταν κυρίως η κεντρική πλατεία για εκδηλώσεις, έρχεται γερά στο προσκήνιο και η πλατεία Πλαστήρα συνδυαστικά με το Παυσίλυπο.

Βέβαια, παραφωνία στην όλη αισιόδοξη εικόνα του άλσους αποτελεί δυστυχώς ο αυξημένος πληθυσμός κορακοειδών, για τα οποία οι αρμόδιες αρχές θα έπρεπε όπως αποδεικνύεται να μεριμνήσουν νωρίτερα για την αποφυγή αυτού του προβλήματος.

Αυτή η κατάσταση χρειάζεται σταθερά βήματα για να δοθεί λύση, με την καθοδήγηση επιστημόνων και ειδικών μέσα από τρόπους αντιμετώπισης που προτείνουν στο Δήμο.

Άλλωστε το σωστό και το πρέπον είναι να ακολουθήσουμε όλες τις ευρωπαϊκές διατάξεις, αλλά και την ανθρώπινη πλευρά μας ώστε να σεβαστούμε τα πτηνά και να βρούμε μέθοδο να εγκαταλείψουν το Παυσίλυπο με φυσιολογικό τρόπο.
Δ.Γ.