Τον δικό του κανονισμό λειτουργίας θα επιχειρήσει να θεσπίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας.
Όπως ανέφερε στην έναρξη της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας ο Πρόεδρος Θωμάς Κόντος, δύο Δήμοι στη χώρα έκαναν προσπάθειες να φτιάξουν δικούς κανονισμούς λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου με βάση τον πρότυπο κανονισμό, επιτρέποντας τις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων και τις δευτερολογίες.
Η μία περίπτωση, όπως είπε, αφορά το Δήμο Κοζάνης, στην οποία η προσπάθεια απορρίφθηκε προφορικά από αρμόδιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η δεύτερη αφορά τον Δήμο Ιωαννιτών και αναμένεται ποια θα είναι η έκβασή της.
Ο κ. Κόντος κάλεσε τους Δημοτικούς Συμβούλους να στείλουν μέχρι το τέλος του μήνα προτάσεις και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να ληφθεί απόφαση για νέο κανονισμό λειτουργίας ώστε να αποσταλεί προς έγκριση.