ΗΡωσίακατηγόρησε το Σάββατο (27/11) τις ΗΠΑ για ανάπτυξησυνθετικούπαθογόνουκορωνοϊού, ο οποίος βασίζεται στο στέλεχοςΌμικρονκαι την αρχικήπαραλλαγήτηςΓουχάν.
«Ο τροποποιημένος ιός των Αμερικανών σκότωσε το 80% των πειραματόζωων που μολύνθηκαν, προκαλώντας μη φυσιολογικά νευρολογικά σημάδια και σημαντικές βλάβες στους πνεύμονες» δήλωσε ο αντιστράτηγος Ιγκρό Κιρίλοφ, επικεφαλής χημικής και βιολογικής άμυνας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Ο ίδιος υποστήριξε πως ο τροποποιημένος ιός δημιουργήθηκε από τοπανεπιστήμιοτηςΒοστώνης.
Παράλληλα, ο Κιρίλοφ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητές τους σε τρίτες χώρες, καθώς «προτιμά να κάνειπειράματαστο εξωτερικό, υπό τοφόβο ατυχημάτων».
Η Ρωσία, είπε ο ίδιος, θα απαιτήσει τη δημιουργία ενόςαποτελεσματικούμηχανισμούγια τηνπαρακολούθησητέτοιων δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια της ερχόμενης Συνόδου Βιολογικών Όπλων.
Πηγή:cnn.gr















