Σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα έχει χωριστεί η οικογένεια Δασκαλάκη – Η Πισπιρίγκου χαρακτήρισε ως «καλό πατέρα» τον σύζυγό της – «Δεν ήταν εύπορη», λένε για τη σπιτονοικοκυρά οι συγγενείς της

Την απόφαση να καταθέσει αύριο, Παρασκευή, αίτηση αποφυλάκισης έκανε γνωστή ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου. Η 33χρονη που κατηγορείται για το θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την απολογία της και πλέον έχει απέναντι και τον πατέρα των παιδιών της, Μάνο Δασκαλάκη.

«Αύριο θα καταθέσουμε αίτηση αποφυλάκισης. Δεν έχει αλλάξει κάτι αυτή τη στιγμή, όμως θα αλλάξει. Σύμφωνα με τους δικούς μας ισχυρισμούς πρόκειται να αλλάξουν τα επιστημονικά δεδομένα με τις απαντήσεις που θα δοθούν στα ερωτήματα, στα οποία έχουμε θέσει. Και στρεφόμαστε στο ανώτερο όργανο, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που είναι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προσφεύγοντας εκεί και ζητώντας τη νέα κρίση της υπόθεσής μας», δήλωσε ο δικηγόρος της, Όθων Παπαδόπουλος, στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Όπως εξήγησε, οι δικηγόροι της έχουν αιτηθεί έγγραφη απάντηση για το αν η κεταμίνη υπήρχε διαθέσιμη στο νοσοκομείο. «Γιατί μέσα στη δικογραφία, παρά τον τεράστιο θόρυβο, δε δίνεται απάντηση αν η φαρμακευτική ουσία ήταν διαθέσιμη στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Η συλλογή των στοιχείων γίνεται μέσα από την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία και όχι μέσω δηλώσεων σε διάφορα μέσα, οι οποίες πολλές φορές είναι αντικρουόμενες μεταξύ τους», επισήμανε.

Ερωτηθείς αν ο θάνατος της Τζωρτζίνας προκλήθηκε από ιατρικό λάθος, επισήμανε ότι «δεν ξέρουμε αν της είχε χορηγηθεί ξανά» προσθέτοντας ότι πάθαινε κρίσεις επειδή είχε προβλήματα υγείας. «Σε κάθε περίπτωση τίθενται πολλά ιατρικά και ιατροδικαστικά ζητήματα που πρόκειται να δώσουν απαντήσεις σε επίσημα ερωτήματα», ανέφερε.

Σημείωσε δε ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις και για τις δύο ουσίες που που χορηγήθηκαν στις προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής ανάνηψής της και δεν ανιχνεύτηκαν στην τοξικολογική εξέταση.

Για την υπόθεση μίλησε και ο πρώην διοικητής της υπηρεσίας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ιδρυτής της CSI Institute, Μανώλης Σφακιανάκης.

Ο κ. Σφακιανάκης μίλησε στην εκπομπή «Live News» και αναφέρθηκε και στις δηλώσεις που έκανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ekfrasi 97FM, «η κεταμίνη δεν θα βρεθεί εξ’ ουρανού, έχει διαδρομές. Τα ηλεκτρονικά μέσα μιλάνε, θα βρεθούν όλες οι διαδρομές και θα σπάσουν όλα τα απόρρητα… Η διαδρομή της κεταμίνης θα βρεθεί μέσα από το διαδίκτυο, στη δικτύωση αυτά που λέμε μένουν για πάντα, μερικοί νομίζουν θα διαγραφούν σε ένα χρόνο. Για να πω αυτό, σημαίνει ότι υπάρχουν συναλλαγές».

«Εφόσον γίνουν οι έρευνες όπως πρέπει να γίνουν, η κεταμίνη μάλλον έχει αγοραστεί μέσα από το διαδίκτυο», είπε χαρακτηριστικά κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών.

«Δεν θα πάει μόνη της φυλακή»

Σημειώνεται, ότι ο Μανώλης Σφακιανάκης μιλώντας στον Ekfrasi 97FM δήλωσε ότι η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίκου «θα τραβήξει πολλούς μαζί της. Δεν θα πάει μόνη της φυλακή».

«Η κυρία αυτή θα τραβήξει πολλούς μαζί της. Δεν θα πάει μόνη της φυλακή. Έχει ανθρώπους που ξέρουν το έγκλημα και αυτοί οι άνθρωποι έχουν διαδρομές που δεν υπάρχει delete. Η τύπισσα δεν θα φύγει μόνη της. Δεν αντέχει να βλέπει τους άλλους να είναι έξω και να πίνουν ποτάκια και εκείνη να είναι στη φυλακή. Τα όργανα θα αρχίσουν σε λίγες μέρες. Όλα αυτά που ακούγονται ότι έφαγε ξύλο από την αστυνομία δεν ισχύουν. Είναι μάνα που τρώει τα παιδιά της. Σε λίγες μέρες, ο ένας θα δίνει τον άλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επισήμανε πως «τα παιδάκια δεν έχουν DNA κληρονομικότητας, κάποιος τα “έφαγε”. Ήταν υγιέστατα. Οι καταθέσεις και το προανακριτικό υλικό δείχνουν μία εγκληματική πορεία. Η στάση της μάνας δεν έχει γυρισμό. Σύμφωνα με την εμπειρία που έχω τα τελευταία 42 χρόνια στο έγκλημα, η υπόθεση είναι μονόδρομος και θα αποδειχθούν όλα».

«Είναι τόσο καλά δεμένη η υπόθεση που σε λίγες μέρες θα φανεί ακριβώς ποιος της προμήθευσε την κεταμίνη, ποιος έψαχνε στην φαρμακαποθήκη για να βρει την ουσία. Πρόκειται για άνθρωπο υπεράνω υποψιών. Στο διαδίκτυο τα ίχνη δεν διαγράφονται. Θα δούμε τι θα στείλουν οι αμερικανικές Αρχές στην Ελλάδα, πού έκανε καταγραφές και πού έκανε επικοινωνίες για να εξαφανίσει ηλεκτρονικά ίχνη την τελευταία εβδομάδα. Ποιες κεραίες θα προδώσουν, ποιους; Είναι μεγάλο το έγκλημα, όλα θα φανούν», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Δεν ήταν εύπορη», λένε για τη σπιτονοικοκυρά οι συγγενείς της

Ο Σωκράτης Στρατής, ιδιωτικός ερευνητής ο οποίος έχει διοριστεί από συγγενικό πρόσωπο της σπιτονοικοκυράς, σημειώνει ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση εγκληματικής ενέργειας.

«Φοβάμαι ότι τέλειωσα την έρευνά μου και διαπίστωσα ότι άνθρακας ο θησαυρός. Δεν υπάρχει εγκληματική ενέργεια κατά την άποψή μου. Δεν υπάρχει αιτία, δεν υπήρχε λόγος».

Σύμφωνα με τον κ. Στρατή, δεν υπήρχε λόγος να σκοτώσει κάποιος την ηλικιωμένη, αφού αν και προτάθηκε ως αιτία η οικονομική της επιφάνεια, μετά την έρευνα του ντεντέκτιβ διαπιστώθηκε ότι «δεν ήταν εύπορη».

Ο ιδιωτικός ερευνητής επιβεβαιώνει ότι η ηλικιωμένη είχε εξουσιοδοτήσει τον Μάνο Δασκαλάκη να διαχειρίζεται τα χρήματά της, ωστόσο τα χρέη που προέκυψαν δε συνδέονται με δραστηριότητες του 30χρονου, αλλά προϋπήρχαν.

«Τα χρέη προέρχονται από παλιότερα»

Όπως λέει ο ίδιος, η ηλικιωμένη δεν έχει γράψει κανένα διαμέρισμα στον Μάνο Δασκαλάκη.

Τι λένε οι συγγενείς της σπιτονοικοκυράς για τον χαρακτήρα της και τα οικονομικά της

Απόμακρη, απρόσιτη, αντικοινωνική, γεμάτη παραξενιές και ιδιορρυθμίες. Ετσι περιγράφουν στενοί συγγενείς της την Ευγενία Θεοδωροπούλου-Κούτρα, την περιβόητη σπιτονοικοκυρά της οικογένειας Δασκαλάκη!

Ο πρώτος ξάδερφός της αναφέρει στην εφημερίδα Πελοπόννησος:

«Είχα να συναντήσω την Εύη (Ευγενία) από το 2009, από την κηδεία του άνδρα της του Παναγιώτη. Στο Ξυλόκαστρο έγινε η κηδεία του. Εκεί είναι θαμμένος. Αλλά και πιο πριν, πάλι είχαμε χαθεί για χρόνια… Από τον γάμο της και μετά, το ’80 περίπου, κόπηκαν οι σχέσεις μας. Δεν ήθελε να ‘χει σχέσεις με κανέναν. Ηταν πολύ ιδιόρρυθμη και παράξενη η ξαδέλφη μου. Θα σας το πω όπως το νιώθω: Δεν αγαπούσε κανέναν. Ούτε τον ίδιο της τον εαυτό… Αλλά το αίμα νερό δεν γίνεται, γι’ αυτό αναστατωθήκαμε με τον θάνατό της… Από την τηλεόραση έμαθα ότι πέθανε. Αν δεν είχε ξεσπάσει αυτή η υπόθεση με την Πισπιρίγκου, ένας θεός ξέρει πότε θα το μάθαινα… Δεν ήθελε σχέσεις με κανέναν. Παντού μόνη της… Δεν ήταν ακριβώς άθεη. Αυτό δεν ισχύει. Αλλά ήθελε όταν πεθάνει, να την κάψουν. Αυτό μου το είχε πει κι εμένα, εδώ και χρόνια. Και με τον Παναγιώτη τον άνδρα της είχε τυπικές σχέσεις. Απ’ όταν ζούσαν στην Αθήνα ακόμα, είχαν διαταραχθεί οι σχέσεις τους. Ενα βράδυ είχαν αρπαχτεί τόσο άσχημα στο σπίτι τους, που κατέληξαν στο ΑΤ Εξαρχείων και με κάλεσαν κι εμένα εκεί… Και το αποκορύφωμα: όταν ήρθαν στην Πάτρα για να μείνουν, η Εύη έμενε στο σπίτι του 2ου ορόφου και τον Παναγιώτη τον είχε κι έμενε σ’ ένα δώμα που υπάρχει στην ταράτσα της οικίας. Δεν φαίνεται από τις εξωτερικές φωτογραφίες το δώμα αυτό, που έμενε ο Παναγιώτης… Η Εύη είχε σοβαρά κινητικά προβλήματα. Αλλά μέχρι εκεί, αυτό ξέρω… Είχε πέσει από τη σκάλα, χτύπησε σοβαρά και της άφησε μόνιμο κουσούρι. Αυτό μου είχε πει όταν την είδα στην κηδεία του άνδρα της. Να φανταστείτε πως είχε στο σπίτι στην Πάτρα ηλεκτρική καρέκλα για τις σκάλες, σαν αναβατόριο… Δεν ξέρω πώς πέθανε όμως… Και πολύ θα ήθελα να μάθω πώς και από τι πέθανε, γιατί ακούμε διάφορα. Μέχρι το 2010 που γνωρίζω, είχε μόνο κινητικά προβλήματα… Αυτά που ακούω για περιουσίες και για λεφτά της Εύης είναι παραμύθια. Τίποτα δεν είχε, αυτό ξέρω εγώ… Εκτός κι αν κέρδισε κανά Τζόκερ. Πήραν δάνειο κι έφτιαξαν τον 2ο όροφο του σπιτιού. Και νομίζω πως είχε πολλά χρέη από τραπεζικά δάνεια».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κούτρας, πρώτος ξάδερφος της σπιτονοικοκυράς δηλώνει:

«Δεν πάταγε ποτέ το πόδι της στο χωριό η Ευγενία. Και δεν ήθελε σχέσεις με κανέναν. Πενήντα χρόνια και δεν ήρθε μια φορά… Ηρθε μόνο στην κηδεία του πατέρα της, φάγαμε, τα ‘παμε, μετά εξαφανίστηκε. Ξανάρθε στην κηδεία της μάνας της, μετά από μερικά χρόνια, αλλά τότε έφυγε κατευθείαν. Μυστήριο τρένο η Ευγενία. Από μικρή έτσι ήταν. Ανάποδη σε πολλά. Εκείνα τα χρόνια πέρναγε από το μυαλό μας, πως μπορεί να ήταν λιγάκι αναρχική. Σε όλα ανάποδη. Ενιωθα, πως μας θεωρούσε λιγάκι παρακατιανούς. Αλλά μπορεί να ‘ναι δικό μου το λάθος. Εγώ το ένιωθα έτσι. Ηταν αλλού γι’ αλλού, όμως, η Ευγενία. Εκ γενετής, πιστεύω. Το γονίδιό της ήταν έτσι… Δεν ήθελε οικογένεια. Απορώ γιατί παντρεύτηκε… Ούτε παιδιά ήθελε. Δεν είναι, όπως ξέρω, ότι είχε κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα και δεν έκανε παιδιά. Δεν ήθελε παιδιά. Τις παραξενιές που είχε μικρή, τις κουβάλησε, πιστεύω, ως το τέλος της ζωής της. Μετανιώνω, όμως. Επρεπε να την είχα πλησιάσει εγώ, να είχα πάει να την βρω κι ας μ’ έδιωχνε. Και τώρα ξαφνικά, βλέπουμε στην τηλεόραση πως η ξαδέρφη έχει πεθάνει δυο χρόνια τώρα…».

Πηγή: pelop

Μετωπική των δύο συζύγων

Σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα έχει χωριστεί η οικογένεια Δασκαλάκη, καθώς τη θέση τους διαχώρισαν καθαρά καθένας εκ των συζύγων χθες, οπότε τους χωρίζει πλέον άβυσσος. Μολονότι στην απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου χαρακτήρισε ως «καλό πατέρα» τον πρώην σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, εντούτοις εκείνος περιέγραψε ως «αδιάσειστα» τα στοιχεία ενοχής της και δήλωσε παράσταση υπεράσπισης της κατηγορίας.

Η κ. Πισπιρίγκου, ωστόσο, εξακολουθεί να επιμένει στην αθωότητά της, αποδίδοντας σε ιατρικό λάθος το θάνατο της 9χρονης κόρης της. Στην μαραθώνια κατάθεσή της στην 18η τακτική Ανακρίτρια, σύμφωνα με το ereportaz, ανέφερε πως «πιστεύω ότι κάτι συνέβη όσο ήμασταν στο νοσοκομείο χωρίς να κατηγορώ κανέναν από τους γιατρούς ή νοσηλευτές, ότι δηλαδή έκαναν κάτι επίτηδες. Τα λάθη είναι ανθρώπινα» και συμπλήρωσε, λέγοντας ότι «από τη δικογραφία έμαθα ότι ο μέγιστος χρόνος δράσης της για να επέλθει θάνατος είναι 15 με 20 λεπτά και από τότε που ειδοποίησα για το επεισόδιο μέχρι τη στιγμή που ο απινιδωτής-βηματοδότης έδωσε το τελευταίο σήμα στο καρδιολόγο είχαν περάσει τουλάχιστον 40 λεπτά», σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την επιχειρηματολογία της.

Αρνούμενη την εμπλοκή της στη δολοφονία της Τζωρτζίνας, απαντά καταφατικά ως προς την πληροφορία που αναζήτησε σχετικά με την ύπαρξη καμερών στα δωμάτια των νοσοκομείων, ενώ αρνείται πως ζήτησε να της προσφερθεί μονόκλινο δωμάτιο, εκτιμώντας, άλλωστε, κάτι τέτοιο ως αυτονόητο, λόγω της κατάστασης του παιδιού. Σε δύο σημεία της κατάθεσής της, μάλιστα, επιχειρεί να απαντήσει ως προς το «μεγάλο επεισόδιο» που θα ερχόταν στη Τζωρτζίνα, όπως η ίδια προέβλεψε, λέγοντας πως αυτήν την ακολουθία επιδείκνυε το παιδί σε περιπτώσεις κρίσεων, ενώ σε ένα από τα επεισόδια, όπως ισχυρίζεται, παρών ήταν μόνο ο σύζυγός της.

«Είχε ξαναεπιστρέψει»

Η ίδια παραδέχεται ότι «όλο αυτό το χρονικό διάστημα και στο Ωνάσειο και στο σπίτι ήμασταν μαζί με τον σύζυγο. Είχε ξαναεπιστρέψει» λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της Τζωρτζίνας, παρότι «δούλευε πολλές ώρες για να ασχοληθεί με το παιδί, αλλά είχε ενδιαφέρον και τόσο εγώ όσο και εκείνος προσπαθούσαμε να κάνουμε το παιδί να νιώσει καλύτερα», όπως αναφέρει.

Μιλώντας με τα καλύτερα για τον πρώην σύζυγό της κατά την απολογία της, η κατηγορούμενη περιγράφει ακόμη πώς «ήταν καλός πατέρας, που ήθελε το καλύτερο για το παιδί του. Στεναχωριόταν με το πρόβλημα της εγκεφαλοπάθειας που είχε η Τζωρτζίνα».

«Καταλάβαινε τα πάντα»

Σύμφωνα με την μητέρα του, το άτυχο κορίτσι «καταλάβαινε τα πάντα. Αυτό είναι εξακριβωμένο. Είμαι σίγουρη ότι καταλάβαινε γιατί αντιδρούσε σε εξωτερικά ερεθίσματα, δηλαδή όταν δεν ήμουν κοντά της γυρνούσε τα μάτια της στο χώρο και φαινόταν ότι με αναζητούσε, βλέπαμε παιδικά στη τηλεόραση και σειρές μαζί και αντιλαμβανόταν οτιδήποτε αστείο και σε παιχνίδια που κάναμε πάλι γελούσε, προσπαθούσε να σηκώσει τα χέρια της και να χορέψει όταν άκουγε τραγούδια», όπως περιέγραψε η Ρούλα Πισπιρίγκου, προσθέτοντας ακόμη πως «μάλιστα έχω πολλά βίντεο από τέτοιες αντιδράσεις της».

Η ίδια απάντησε «δεν γνωρίζω», όταν η Ανακρίτρια την ρώτησε για το αίτημα των γιατρών να χορηγούν οι νοσηλευτές και μόνο τα φάρμακα στη Τζωρτζίνα, ενώ ισχυρίστηκε ότι «από την 1 ημέρα που πήγαμε στο Παίδων τοποθετήθηκε οξύμετρο στο δάχτυλο του ποδιού της μικρής. Εγώ είχα κατεβάσει τον ήχο για να μην ενοχλείται η μικρή κατά την διάρκεια του ύπνου της, εν γνώσει των νοσηλευτών και των γιατρών» αναφορικά με την μη ειδοποίηση από το οξύμετρο, το οποίο -όπως είπε- δεν είχε εμβέλεια στη «στάση νοσηλευτών».

Παρότι δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα του νοσηλευτή, εντούτοις εντυπωσιάζουν οι τεχνικές τις γνώσεις, αλλά και οι δεκάδες λεπτομέρειες από τον «Γολγοθά» της Τζωρτζίνας τους τελευταίους δέκα ιδίως μήνες, οπότε και μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία, λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεών της.

Απαντώντας ακόμη για το αίτημα νεκροτομής στην Πάτρα, η κ. Πισπιρίγκου περιέγραψε πως «το ζητήσαμε μαζί με το μπαμπά της, απλά αυτός έκανε τις διαδικασίες. Στην Αθήνα έγινε η νεκροψία-νεκροτομή της Μαλαίνας και επειδή ήμασταν ακόμα σε αντιδικία με την ιατροδικαστική υπηρεσία γι’ αυτό ζητήσαμε να γίνει η νεκροψία νεκροτομή στη Πάτρα όπου εκεί δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα και εκεί έγινε και η νεκροψία-νεκροτομή του μωρού μου των 6 μηνών». Επιπλέον, υποστήριξε ότι έμαθε από την τηλεόραση τον εντοπισμό κεταμίνης στην 9χρονη κόρη της, δηλώνοντας άγνοια για την ουσία και τις παρενέργειές της μέχρι τότε.

Διαθέσιμη για βραχιολάκι

Εκτός από τη δήλωσή της περί αθωότητας, η ίδια δήλωσε «διαθέσιμη για την επιβολή οποιουδήποτε περιοριστικού όρου, ακόμα δε και για τον κατ’ οίκον περιορισμό μου με ηλεκτρονική επιτήρηση», ζητώντας δηλαδή βραχιολάκι.

Παρά τις αιτιάσεις της μητέρας, οι επιστήμονες εμμένουν στη διερεύνηση των αιτίων των θανάτων των δύο άλλων παιδιών, θεωρώντας ότι τα ευρήματα πλεονάζουν ως προς την εξαγωγή συμπερασμάτων. Συγκεκριμένα, την εκτίμηση ότι ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας προκλήθηκε από ασφυξία διατύπωσε χθες ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, σχολιάζοντας στα κοινωνικά δίκτυα πως: «Εάν αποφραχτούν η μύτη και το στόμα με το χέρι ή με κάποιο άλλο αντικείμενο (π.χ πανάκι) δύναται να προκληθεί θάνατος από εγκεφαλοπάθεια συνεπεία ανοξυγοναιμίας», όπως γράφει σε νέο tweet του ο ιατροδικαστής.

Προσκλητήρια VIP

Την ίδια ώρα, στο φως έρχονται και νέες μαρτυρίες για την κοινωνική συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία φέρεται να ασχολούνταν συστηματικά με τις δημόσιες σχέσεις, προσκαλώντας μάλιστα τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη στην κηδεία της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», την παραμονή της κηδείας της Τζωρτζίνας, η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου τηλεφώνησε στον δήμο Πατρέων, για να μάθει αν ο δήμαρχος επρόκειτο να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία που έγινε στις 2 Φεβρουαρίου 2022 για την εκδημία της μεγάλης κόρης της. Οι υπεύθυνοι του Δήμου ενημέρωσαν τον δήμαρχο, ωστόσο, η κίνηση της Πισπιρίγκου τους προκάλεσε εντύπωση. Η υπάλληλος που απάντησε στο τηλέφωνο υποστήριξε ότι η 33χρονη ήταν ατάραχη, ενώ δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι η μάνα έκανε «δημόσιες σχέσεις» με τον δήμαρχο, όταν είχε χάσει και τα άλλα της δύο παιδιά.

Ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ρούλα Πισπιρίγκου επιδίωξε την επικοινωνία με τον δήμο Πατρέων. Τα τηλέφωνα ξεκίνησαν μετά τον Απρίλιο του 2021, οπότε και η Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή, που την άφησε τετραπληγική. Και αυτό γιατί, η Ρούλα Πισπιρίγκου τηλεφωνούσε συνεχώς ζητώντας τον δήμαρχο, για να παρέμβει να πάρει γρηγορότερα το επίδομα.

Στο μεταξύ χθες, την έντονη απογοήτευσή της εξέφρασε η φερόμενη ως δράστις για τη στάση του εν διαστάσει συζύγου της, Μάνου Δασκαλάκη, που δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στα δικαστήρια για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας και μίλησε για «αδιάσειστα στοιχεία».

«Μέχρι χθες έλεγε άλλα»

«Με παρατάει και στρέφεται εναντίον μου, ενώ εγώ κατηγορούμαι άδικα. Μέχρι χθες έλεγε άλλα», δήλωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, μιλώντας στο STAR. «Λυπάμαι. Αισθάνομαι απογοήτευση και τίποτα άλλο» πρόσθεσε για τη στάση του και την απόφασή του να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, στηρίζοντας την κατηγορία εναντίον της. Πάντως και ο Μάνος Δασκαλάκης ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι δεν απαντά στις κλήσεις που της απευθύνει από τη φυλακή. «Επικοινώνησα την πρώτη μέρα. Τις υπόλοιπες δεν απάντησα» είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο πατέρας των τριών κοριτσιών που πέθαναν σε διάστημα μικρότερο των τριών ετών δήλωσε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μέχρι την τελευταία στιγμή η γυναίκα που υποστήριζα έχει διαπράξει κάτι τέτοιο. Είμαι σοκαρισμένος, τα στοιχεία όμως είναι αδιάσειστα». Συγκεκριμένα, η εύρεση της κεταμίνης στις τοξικολογικές της 9χρονης Τζωρτζίνας ήταν το στοιχείο εκείνο που έκανε τον Μάνο Δασκαλάκη να αλλάξει στάση κι από εκεί που διαμήνυε ότι πιστεύει στην αθωότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου χθες υποστήριξε την κατηγορία και δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ο Μάνος Δασκαλάκης όντως περίμενε να βρεθεί κάποια ουσία στο σώμα της 9χρονης κόρης του αλλά όχι η κεταμίνη. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο Μάνος Δασκαλάκης ανέμενε ότι θα βρεθεί η ουσία φαινοβαρβιτάλη, η οποία πράγματι χορηγούνταν στο παιδί πλην του τελευταίου 24ωρου της ζωής του. Μάλιστα μέχρι την εύρεση της κεταμίνης, ο Μάνος Δασκαλάκης, ήταν βέβαιος ότι όλα όσα διαδίδονταν ήταν κακοήθειες και πίστευε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα μπορούσε να κάνει κακό στα παιδιά του.

Ο πατέρας των άτυχων κοριτσιών δήλωσε ακόμη «σοκαρισμένος» από τις εξελίξεις, μετέβη χθες στην Ευελπίδων όπου και δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας για την οποία κατηγορείται η σύζυγός του. Στις δηλώσεις του, αφότου υπέβαλε παράσταση πολιτικής αγωγής, παρότι «είναι πολύ δύσκολη στιγμή», όπως είπε.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Μάνος Δασκαλάκης σημείωσε πως ο ίδιος θέλει να λάμψει η αλήθεια και για τα άλλα δύο παιδιά. Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως ο ίδιος επιθυμεί να δει την διαδικασία να εξελίσσεται, προτού προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις ή συμπεράσματα γιατί όπως είπε, «μέχρι πρότινος είχαμε δύο ιατροδικαστικές πράξεις που δεν μας έδιναν την παραμικρή ιδέα πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Ψάχναμε τόσα χρόνια μια απάντηση για τη Μαλένα».

«Υπόδειγμα μητέρας»

Αναφορικά με τις δηλώσεις της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με κακοποίηση της Τζωρτζίνας το 2014, απάντησε «δεν ισχύει κάτι τέτοιο». «Σας τονίζω πως ήταν υπόδειγμα μητέρας μπροστά σε όλους εμάς», απάντησε σε ερώτηση για το αν είχε παρατηρήσει ποτέ κάτι για τη συμπεριφορά της 33χρονης. «Δεν έχω να δηλώσω τίποτα για κάποιο άλλο συγγενικό πρόσωπο», αποκρίθηκε, ερωτηθείς σχετικά και για την Δήμητρα Πισπιρίγκου, ενώ όσον αφορά με την αίτηση διαζυγίου ο Μάνος Δασκαλάκης το αρνήθηκε καθώς όπως είπε: «δεν μας ενδιαφέρει το διαζύγιο, μας ενδιαφέρει η αλήθεια για τα παιδιά».

Πηγή: protothema