Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

Γράφαμε πέρυσι τέτοιο καιρό, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα του «Νέου Αγώνα» πριν από 29 χρόνια το οποίο μιλούσε για τη σημασία κατασκευής φραγμάτων στο Νομό Καρδίτσας για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και για την συγκράτηση πολύτιμων υδάτων ώστε να μην αντιμετωπίζονται αρδευτικά προβλήματα:

«Πρόκειται ουσιαστικά για έργα πολλαπλού σκοπού, όπως είναι το φράγμα του Σμοκόβου και όπως θα μπορούσε να είναι το φράγμα του Μουζακίου. Συγκεκριμένα με αφορμή την πλημμύρα του ’94 που βούλιαξε τη Μεταμόρφωση κάτω από τα λασπόνερα, ο Νέος Αγών της εποχής σημείωνε ότι τέσσερις λίμνες Πλαστήρα τότε είχαν καταλήξει στη θάλασσα από το Ν. Καρδίτσας. Ο λόγος γίνονταν για 1,2 δις κυβικά, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν λύσει το αρδευτικό πρόβλημα της Θεσσαλίας για έναν χρόνο αν υπήρχαν φράγματα να συγκρατούν το νερό.

Είναι άλλωστε λυπηρό μια περιοχή με τόσες βροχοπτώσεις να αντιμετωπίζει προβλήματα άρδευσης και το καλοκαίρι να δίνονται “μάχες” για μερικά εκατομμύρια κυβικά, τόνιζε με σημείωμά της η εφημερίδα, καλώντας τους φορείς να λάβουν σοβαρά υπόψη την κατά σταση ώστε να προχωρήσει η κατασκευή των φραγμάτων».

Σαν να μην πέρασε μια μέρα…

Κ.Π.